Simona Ionescu / Redactor Șef

UPDATE. Primarul Nicușor Dan corectează știrea cu banii pentru mămici. ”A fost o eroare umană”

UPDATE. Primarul Nicușor Dan corectează știrea cu banii pentru mămici. ”A fost o eroare umană”
Pare că în Capitală nu mai sunt bani pentru mai nimic. Din 13 septembrie nu se mai primesc nici cereri pentru stimulentul pentru nou-născuți. ”Nu există prevedere bugetară”, au anunțat autoritățile din București.

UPDATE. Ora 15.30. În cursul dimineții, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a anunțat că nu mai sunt bani pentru stimulentul financiar pentru nou născuți. Din 13 septembrie nu se mai primesc cereri. Iată că primarul general Nicușor Dan a venit cu o dezmințire. Nu este nimic adevărat și că totul a fost din cauza unei erori umane.

“Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității.

În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum”  a declarat Primarului General al Capitalei Nicușor Dan.

Știrea inițială. S-au terminat banii Primăriei Capitalei pentru nou-născuți

Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu se mai acordă, din 13 septembrie. Direcția Generală de Asistență a Muncipiului București, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a anunțat că nu se mai primesc cereri. Cererile nu vor mai fi procesate și plătite pentru că nu mai există bani pentru așa ceva.

Este vorba de cererile nou depuse, ”nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea. Această măsură nu afectează cererile depuse anterior datei de 13 septembrie 2021”, anunță Direcția Generală de Asistență a Muncipiului București.

Măsura de acordarea unor sume de bani a fost de un real ajutor, în special pentru persoanele care provin din medii defavorizate. Stimulentul pentru nou-născut are și rolul de a contribui la creșterea natalității în România.

Cine primea stimulentul pentru nou-născut

În București, stimulentul pentru nou-născuți are o valoare de 2.500 de lei. Decizia de a ajuta familiile cu un nou-născut a venit prima dată în 2017, odată cu intrarea în vigoare a hotărârii Consiliului General al Municipiului București.

Stimulentul pentru nou-născut se acordă o singură dată, de către Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS) a Municipiului București. În celelalte județe din țară, acest ajutor financiar acordat părinților se acordă prin intermediul Direcțiilor de Asistență socială.

Stabilirea condițiilor de acordare a stimulentului pentru nou-născut a fost stabilită în urma Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 297/2018.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre