Simona Ionescu / Redactor Șef

George Clooney și soția sa, implicați în tragedia din Liban

George Clooney și soția sa, implicați în tragedia din Liban
Dezastrul provocat de explozia din Beirut a sensibilizat oameni din întreaga lume. Mulți dintre ei s-au mobilizat pentru a ajuta efectiv populația afectată crunt în după-amiaza zilei de 4 august 2020.

Printre persoanele publice care și-au exprimat tristețea și și-au oferit sprijinul se numără și Amal Clooney, soția celebrului actor, născută în Beirut în 1978. Evident, este foarte atașată de țara natală și este afectată în mod special de tragicele evenimente petrecute acolo, în timpul și după explozie. Prin urmare, împreună cu soțul ei George Clooney, au decis să se implice total și să ajute victimele puternicei deflagrații.

Soții Clooney au contactat trei organizații de caritate care ajută libanezii afectați de tragedie și le-a oferit atât consultanță financiare în acțiunile lor, plus au donat o sumă mare de bani.

O donație de 100.000 de dolari

George și Amal Clooney au emis un comunicat, publicat de revista People în 6 august, în care anunță demersurile pe care le fac.„Trei organizații de caritate pe care le-am găsit oferă o asistență esențială pe teren: Crucea Roșie Libaneză, Impact Liban și Bytna Baytak. Vom dona 100.000 de dolari pentru ei și sperăm că alții îi vor ajuta în orice fel posibil. Suntem amândoi profund îngrijorat pentru locuitorii din Beirut și pentru situația pe care au îndurat-o în ultimele zile ”, au scris soții Clooney.George Clooney nu este la primul gest caritabil de acest gen.În general, mobilizările pe care le-a făcut au avut efect. În ultimii ani a avut-o alături și pe Amal. Împreună au donat un milion de dolari pentru a sprijini lupta împotriva coronavirusului.Despre soția sa, Amal Clooney se știe că este avocat libano-britanic, care s-a specializat în drept internațional și drept umanitar. ea și soțul ei au donat un milion de dolari pentru a sprijini lupta împotriva coronavirusului. Aceștia speră că astăzi vor putea să ofere cea mai bună asistență posibilă victimelor acestei tragedii care, conform ultimului raport, are peste 150 de morți, 5.000 de răniți și câteva zeci de dispăruți.

Averea fondatorului Facebook. La cât a crescut în pandemie, cu viteza virusului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre