Simona Ionescu / Redactor Șef

Gheorghe Dincă ar fi în spatele unui plan de atac psihologic asupra magistraților. Situație incredibilă

Gheorghe Dincă ar fi în spatele unui plan de atac psihologic asupra magistraților. Situație incredibilă
În urmă cu un an, Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. La finele lunii mai, s-a stabilit că sentința rămâne definitivă: monstrul din Caracal rămâne trei decenii după gratii, condamnat pentru omor și trafic de persoane. Totodată, au rămas foarte multe semne de întrebare legate de acest caz și oprinia generală este că nu s-a făcut, încă, dreptate.

Cazul de la Caracal rămâne plin de contradicții și ciudățenii, de la disparițiile fetelor, la mărturiile contradictorii ale asasinului. Inclusiv moartea unor magistrați care au fost implicați în acest caz a fost pusă în legătură cu teorii conspirative, chiar oculte – blesteme.

Cu o sentință grea în față, Gheorghe Dincă vrea ca lumea să știe că nu are liniște. Ultima scrisoare a monstrului din Caracal e năucitoare. Judecătoria Sectorului 5 a primit-0, prin poștă, la mijlocul lunii august. E vorba de o scrisoare olografă, expediată de la Penitenciarul Giurgiu. Acesta cere întreruperea pedepsei.

Dincă solicită „întreruperea executării pedepsei pe motive medicale, deoarece dorește efectuarea de investigații medicale și o expertiză de către INML, la spitale civile, deoarece are probleme de sănătate, pentru care este necesară o intervenție chirurgicală care nu poate fi efectuată de către sistemul medical din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor”, scrie Fanatik.

Magistrații bucureșteni și-au declinat competența spre Tribunalul Olt, după ce au stabilit că deținutul Gheorghe Dincă se află încarcerat la penitenciarul Craiova.

Cum i-a încurcat Gheorghe Dincă pe magistrați. Statul decontează

Din acest punct lucrurile se complică. Tribunalul Olt a preluat dosarul și l-a repus pe rolul instanței. Însă Gheorghe Dincă, citat pentru a-și argumenta cererea, a venit în fața judecătorilor și a spus că nu el a depus cererea de întrerupere a pedepsei. Mai mult decât atât, el a arătat că datele de stare civilă menționate în scrisoare, cum ar fi numele mamei sau CNP-ul nu sunt ale lui.

„Gheorghe Dincă a fost citat în închisoare și a venit în instanță și a spus că nu a făcut el cererea, că nu e scrisul lui. A spus că e o coincidență de nume, că e vorba de un alt Gheorghe Dincă din Caracal. Până la urmă, judecătorii de la Tribunalul Olt au respins cererea”, a explicat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, pentru sursa citată.

La numai câteva zile distanță, Gheorghe Dincă a depus o contestație împotriva soluției Tribunalului Olt. Aceasta a ajuns pe rolul Curții de Apel Craiova. La finele lunii septembrie, bărbatul a revenit în fața instanței, pentru a declara că nu-și mai susține contestația. Altfel spus, că vrea să rămână în închisoare. Judecătorii nu au avut altceva de făcut decât să constate retragerea contestației și au soluționat definitiv cererea lui Dincă.

Tot acest du-te – vino a costat statul român suma 680 de lei, care va fi decontată pentru plata onorariilor avocatului din oficiu. Separat, Dincă va trebui să plătească 200 de lei, cheltuieli de judecată.

Avocata misterioasă, de negăsit

Avocata Carmen Obârșanu a mai dezvăluit pentru sursa citată că l-a vizitat, tot în luna septembrie, pe Gheorghe Dincă în penitenciar, în încercarea de a afla adevărul despre soarta fetelor dispărute. Cu această ocazie, bărbatul i-a spus că ar fi fost vizitat de o avocată, căreia i-ar fi dat toate actele, pentru a formula recursul în casație. Informația însă nu a putut fin confirmată. Avocata familiei Melencu a verifica la ÎCCJ și a nu a găsit să fie depusă nicio cerere în numele lui Gheorghe Dincă.

Abil în a complica lucrurile, acesta i-a cerut avocatei Obârșanu să facă echipă cu avocatul familiei Măceșanu și să îl scoată din închisoare.

Cazul Caracal, mistere și urmări administrative la cel mai înalt nivel

Așa cum vă amintiți, cazul Caracal a debutat în vara lui 2019, cu arestarea lui Gheorghe Dincă, acuzat că a răpit, violat și ucis două tinere – Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Trupurile victimelor ar fi fost arse într-un cuptor improvizat, în curtea casei lui „Popicu”, așa cum era cunoscut în oraș. Potrivit dosarului, anchetatorii au mai găsit doar câțiva dinți, pe baza cărora s-au făcut expertize ADN.

A recunoscut, apoi s-a răzgândit

Condamnarea lui Dincă s-a bazat pe probe biologice recoltate la fața locului și pe o declarație pe care acesta și-a retras-o ulterior. Încă de atunci, Dincă s-a jucat cu nervii și mintea anchetatorilor, așa cum se dovedește că o face și în prezent. Cazul Caracal a avut efecte și administrative. Șeful Poliției Olt și al Poliției Caracal, au fost demiși, ca și soția celui din urmă, șefă a postului de poliție Osica de Sus, unde a fost sesizată prima dată dispariția Alexandrei.

Casa groazei. Anchetatorii au stabilit că Dincă a răpit cele două fete, le-a încuiat într-o cameră din această locuință insalubră, le-a abuzat, apoi le-a ucis.

Familiile cred că fetele trăiesc și că au fost traficate în afara țării

Ulterior, au fost demiși prefectul și subprefectul de Olt. Mai mult, ministrul de Interne, Nicolae Moga, a părăsit postul după ce s-au aflat detaliile modului dezastruos în care autoritățile au gestionat cazul. În continuarea avocații familiilor victimelor susțin că dosarul a fost judecat rapid, cu un singur scop, condamnarea lui Gheorghe Dincă, fără a exista un interes legat de soarta fetelor dispărute. În acest sens există depuse și o serie de plângeri penale la DIICOT împotriva unor polițiști din Caracal, dar și pentru o presupusă tâlhărie având-o victimă pe Luiza Melencu, după ce s-a constatat că telefonul tinerei a fost reactivat la câteva luni după dispariție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre