Simona Ionescu / Redactor Șef

Gigi Becali le-a pus gând rău consumatorilor de droguri. Iată ce decizie a luat afaceristul

Gigi Becali le-a pus gând rău consumatorilor de droguri. Iată ce decizie a luat afaceristul
Gigi Becali nu mai vrea să stea și a luat o decizie. Trebuie să rezolve problema șoferilor care se droghează și a luat o decizie. Vrea să facă o lege nouă.

Gigi Becali nu e deloc îngăduitor cu șoferii care urcă drogați la volan. Latifundiarul are în plan o lege care să rezolve această situație.

Întâi, după tragedia de la 2 Mai, Becali a adus critici autorităților. „Trebuia ministrul de Interne sa ia masuri. Trebuia procurori sa se autosesizeze (…) Nu există așa ceva in toată Europa ca la noi. Atâtea de multe droguri si prin scoli, si prin licee. Pai e posibil așa ceva? Lipsa de legi, lipsa de autoritate. (…) Puterea la miliție și te-am prins drogat: pedepse!”, spunea Gigi Becali.

Acum Gigi Becali anunță că încearcă să găsească o soluție pentru a-i pune la respect pe șoferii care urcă la volan după ce au consumat stupefiante. Omul de afaceri vrea să facă o lege care să oprească toată nebunia. „O să rezolvăm și treaba cu drogurile că o să fac eu o lege. Când drogatul este la volan, ia 3 ani pușcărie și 10 ani nu mai are carnet. O să vedeți că facem legea”, a spus patronul FCSB.

Proiect de lege pentru anularea permisului auto pentru zece ani

După tragedia din stațiunea 2 Mai, când Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, a omorât doi tineri, autoritățile s-au alertat și vor să stopeze fenomenul. Potrivit unui proiect de lege, se dorește chiar ca permisul să fie anulat pentru minim zece ani.

Cum vrea Gigi Becali să stopeze drogurile la volan

De asemenea, în proiectul de lege se dorește să fie confiscată mașina, a fost o altă propunere a social-democraților prezentată în şedinţa Consiliului Politic Național al PSD de către fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc de acum câteva săptămâni.

Marcel Ciolacu anunță măsuri drastice pentru cei care conduc băuți sau drogați

„Vor fi măsuri şi pentru cei care vor conduce sub influenţa alcoolului şi sub influenţa drogurilor. Măsuri drastice şi propuneri venite de la colegi, ca timp de cel puţin 10 ani să nu mai ai dreptul să deţii un permis de conducere când vei depistat de către Poliţie într-o astfel de situaţie şi chiar confiscarea autovehiculului pe care îl foloseşti în momentul infracţiunii”, a declarat premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ședința social-democraților de sâmbătă, 2 septembrie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre