Simona Ionescu / Redactor Șef

Gino Iorgulescu aruncă dosarul fiului său în aer! Susține că a demonstrat că totul a fost o înscenare

Gino Iorgulescu aruncă dosarul fiului său în aer! Susține că a demonstrat că totul a fost o înscenare
Așa cum știți, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni închisoare, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor, în urma accidentului auto provocat în anul 2019, soldat cu moartea unui tânăr de 24 de ani. Așa cum s-a dovedit tânărul consumase alcool și cocaină.

Nemulțumit de sentința dată în cazul fiului său care, imediat după accident a fost internat într-o clinică de psihiatrie din Italia, Gino Iorgulescu sare la atac și detonează bomba. El spune că procurorul de caz a instrumentat dosarul părtinind victima și afirmă cât l-ar fi costat libertatea fiului  condamnat.

Cum a  avut loc accidentul

În seara de 7 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a participat la o petrecere, lângă București. Conform martorilor audiați, în jurul orei 3.00, după ce s-a certat cu fosta lui prietenă, acesta a plecat spre București, la volanul unui Aston Martin model DBS, mașină de 300.000 de euro, primită cadou de la tatăl său. Avea 143 km/h la intrarea în București, după cum au stabilit anchetatorii. A intrat pe contrasens şi a izbit frontal un alt autoturism condus de Daniel Vicol, care a murit pe loc.

Când a făcut accident, Mario Iorgulescu conducea un Aston Martin model DBS, mașină de 300.000 de euro, primită cadou de la tatăl său

Doi copii au rămas orfani de tată. Rănit și el în accident, Iorgulescu a fost internat la Spitalul Elias. Potrivit acuzării, testele au arătat că el consumase cocaină şi avea o alcoolemie de 1,96 g/l. La câteva zile distanță, Mario Iorgulescu a fost transferat de părinții lui la o clinică psihiatrică din Italia. În acest context, Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire de Poliția Română din mai 2020.

În data de 31 mai 2022, Curtea de Apel din Milano a respins cererea de extrădare a lui Mario Iorgulescu, spunând că starea lui  psihică „este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”.

Pe toată perioada urmăririi penale și a desfășurării procesului în instanță, Mario Iorgulescu nu a fost audiat de către procurori sau magistrați.  Într-o primă instanță, tânărul a primit o pedeapsă de 15 ani și opt luni de închisoare, dar avocații au făcut apel. Magistrații i-au scăzut din pedeapsă, iar cea definitivă, dată în luna octombrie, îl condamnă la pușcărie 13 ani și opt luni.

Gino Iorgulescu detonează bomba. Acuzații grave au fost lansate

Șeful LPF susține însă că  procurorul de caz că „ar fi instrumentat” totul împotriva fiului său și că, în realitate, acesta nu era nici beat, nici drogat în momentul producerii accidentului.

Acesta a declarat presei că, pe parcursul procesului și-a dat seama ce se întâmplă și de ce. „Ne-am dat seama pe parcurs de ce s-a întâmplat asta”, a spus Gino Iorgulescu. Acesta susține cum procurorul de caz, Anghel Alexandru, „în concurs cu familia concubinei victimei” și beneficiind de sprijinul unor jurnaliști, a ajuns „să construiască un caz de omor în jurul accidentului rutier”.

 

Liderul LPF, Gino Iorgulescu, și-a apărat fiul constamnt din momentul producerii accidentului, și o face și acum, după ce acesta a fost condamnat

Șeful LPF susține că în mod deliberat procurorul ar fi distras atenția de la „familia de interlopi și traficanți de droguri” din care făcea parte victima fiului său. „Fiul meu nu a fost drogat și nici beat!!! A apucat să bea foarte puțin după ce a mâncat și, neputându-și controla impulsul, a plecat la acea oră, deci nu a apucat să se îmbete.

Mai târziu s-a aflat si cauza răspunzătoare de acest comportament impulsiv, și anume: leziunea pe creier de care nu știam, crezând ca manifestările și comportamentul lui sunt doar parte a unei perioade a adolescenței care va trece”, a spus Gino Iorgulescu, potrivit Fanatik.

Președintele LPF a transmis  și un comunicat în care susține că un apropiat al victimei fiului său a venit la spital imediat după accident și i-a cerut trei milioane de euro.

Sursa foto: Arhivă, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre