Simona Ionescu / Redactor Șef

Graceland, celebrul conac unde a locuit Elvis, va fi scos la vânzare de o bancă

Graceland, celebrul conac unde a locuit Elvis, va fi scos la vânzare de o bancă
Grandiosul conac Graceland al lui Elvis Presley va fi scos la licitație pe fondul unei executări silite. Nepoata artistului, Riley Keough a numit vânzarea ca fiind „frauduloasă”.

Legendarul conac Graceland al lui Elvis Presley este pe punctul de a fi vândut joi în cadrul unei licitații de executare silită, declanșând o bătălie juridică dramatică din partea nepoatei sale, Riley Keough. Aceasta a numit „frauduloasă” vânzarea în curs a celebrului conac.

Avocatul nepoatei lui Elvis a obținut un ordin de restricție temporară

Elvis, la conac în 1957

Un anunț al tribunalului din Shelby County Courtthouse precizează că Graceland și proprietatea din jurul său din Memphis, Tennessee, vor fi scoase la licitație pentru cel mai mare ofertant, pe 23 mai, relatează WREG-TV News.

Riley Keough, în vârstă de 34 de ani, actuala proprietară a proprietății și nepoata regelui rock ‘n’ roll-ului, contestă cu înverșunare vânzarea conacului. Ea a intentat un proces în care a calificat licitația drept un „simulacru”, iar luni, avocatul ei a obținut un ordin de restricție temporară. O audiere pentru un ordin judecătoresc este programată pentru miercuri, 22 mai.

Liza Marie a făcut un împrumut pe care nu l-a mai plătit

Așa arată living-room-ul din celebrul conac al lui Elvis

O sursă a declarat pentru The Post că Keough este „traumatizată” de ceea ce s-a întâmplat și „nu s-a gândit niciodată că o proprietate istorică ar putea fi luată în considerare să ajungă în mâinile unui străin oarecare”.

Povestea a început de la un act din 2018 pe care mama lui Riley, regretata Lisa Marie Presley, l-ar fi semnat, asigurând un împrumut de 3,8 milioane de dolari cu Graceland ca garanție. Împrumutul ar fi fost contractat prin intermediul Naussany Investments and Private Lending, o companie cu sediul în Missouri. Firma susține că Lisa Marie, care a murit anul trecut la 54 de ani, nu a plătit împrumutul.

„Aceste documente sunt frauduloase”

Sala de biliard al lui Elvis

Dar procesul lui Riley Keough, intentat la 15 mai la Shelby County Chancery Court, afirmă că Lisa Marie nu a împrumutat niciodată bani de la Naussany. „Aceste documente sunt frauduloase”, declară avocatul, susținând că semnăturile Lisei Marie au fost falsificate și că Naussany Investments nici măcar nu este o companie legitimă. Mai mult, notarul menționat pe documente neagă că a autentificat semnătura Lisei Marie sau că a întâlnit-o vreodată.

Sanctuarul lui Elvis

Elvis Presley a cumpărat proprietatea Graceland în 1957 pentru suma de 102.500 de dolari, în același an în care a lansat hiturile „Blue Christmas” și „All Shook Up”. Lisa Marie a moștenit-o după moartea lui Elvis, în 1977, și a fost deschisă publicului ca muzeu în 1982.

După moartea ei, în ianuarie 2023, Riley a devenit moștenitor. Graceland nu este doar o casă, ci sanctuarul uneia dintre cele ai bune voci din toate timpurile. Proprietatea care se întinde pe 13,8 acri, atrage anual sute de mii de vizitatori care vin să celebreze moștenirea lui Elvis. Conacul, construit în 1939, a fost numit după mătușa lui Ruth Brown Moore, Grace Toof.

Toată mobila din casă este originală

Dining room… toată mobila din conac este cea originală

Cunoscută pentru decorul său eclectic, „Jungle Room” de la Graceland este un punct de atracție notabilă, plină de verdeață luxuriantă și mobilier unic pe care Elvis l-a cumpărat pentru a-și enerva tatăl. Potrivit site-ului Graceland, toată mobila din casă este originală de pe vremea lui Elvis.

Un judecător a aprobat dreptul de proprietate al lui Riley asupra Graceland la zece luni după moartea Lisei Marie, numind-o administrator unic al proprietății familiei în urma unei dispute juridice cu bunica ei, Priscilla Presley, în vârstă de 78 de ani.

Disputa a apărut din cauza unui amendament din 2016 la testamentul Lisei Marie, care a înlăturat-o pe Priscilla din funcția de administrator judiciar. Avocații Priscillei au susținut că a aflat de amendament abia după decesul fiicei sale.

La Graceland sunt înmormântați Elvis, Lisa Marie și fiul său, Benjamin

Lisa Marie și fetele sale

Lisa Marie s-a stins din viață pe 12 ianuarie 2023, după ce a suferit un stop cardiac la reședința sa din Calabasas, California. O autopsie a dezvăluit ulterior că moartea ei s-a datorat unei „obstrucții a intestinului subțire”, rezultată în urma unei operații anterioare. Anul trecut, Priscilla și-a declarat dorința de a fi înmormântată alături de fostul ei soț, Elvis, la moșia acestuia de la Graceland. În prezent, Elvis, părinții săi, Lisa Marie și fiul ei Benjamin sunt înmormântați la Graceland.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre