Simona Ionescu / Redactor Șef

Hackerii l-au doborât pe Elon Musk. Deși miliardarul a asigurat internetul în Ucraina, Anonymous îl condamnă

Hackerii l-au doborât pe Elon Musk. Deși miliardarul a asigurat internetul în Ucraina, Anonymous îl condamnă
Cu puțin timp în urmă, Elon Musk și-a arătat mușchii și l-a invitat pe Vladimir Putin la luptă. Iată ce a ieșit.

Mesajul pe care Elon Musk i l-a dat lui Vladimir Putin i-a șocat pe unii și i-a făcut să râdă pe alții.

Hackerii l-au doborât pe Elon Musk. Deși miliardarul a asigurat internetul în Ucraina, Anonymous îl condamnă

„Îl provoc pe Vladimir Putin la o singură luptă. Miza va fi Ucraina”, a scris recent Elon Musk pe Twitter. Cel mai bogat din lume a avut grijă și la detalii, așa că a scris numele lui Vladimir Putin cu litere chirilice. Printre cei care au avut o reacție dură au fost hackerii de la Anonymous, care l-au acuzat pe Elon de „cascadorie publicitară”.

„Să îți fie rușine”

„Elon nu are nicio autoritate cu privire la statutul juridic al statului și suveranității Ucrainei. Oamenii suferă, nevinovații sunt omorâți, orașele sunt bombardate, femeile și copiii mor… Elon forțează cascadoria publicitară. Să îți fie rușine”, a fost replica celor de la Anonymous, tot pe Twitter.

Propaganda rusă i-a făcut pe hackeri să râdă în hohote

N-a trecut mult timp și propaganda rusă s-a bătut cu pumnul în piept că hackerii lor au distrus site-ul celor de la Anonymous.  Care site? Că băieții nu au așa ceva.  „Priviți cât de drăguți sunt hackerii pro-ruși care pretind că ne-au doborât site-ul nostru web. Faza e că Anonymous nu are un site oficial. Ei nu știu să facă decât propagandă.

Nu există un site… nu există un cont pe Facebook, TikTok, Instagram… Nici GAB, Tinder, Spotify sau nici măcar Youtube (nici măcar contul „verificat”) Nu există nicio pagină web oficială care să ne aparțină. Ne găsiți doar aici, pe Twitter”, a fost mesajul celor de la Anonymous pe Twitter.

Anonymous a spart acum și baza de date a Departamentului de Proiecte Informaționale

Când cei de la Anonymous au spus că vor începe o luptă cruntă cu Vladimir Putin, puțini i-au crezut. Dar aceștia nu au glumit și până acum au distrus peste 100 de site-uri ale instituțiilor publice din Rusia, dar și televiziunile de stat, unde au fost difuzate imagini ireale din Ucraina. Acum, i-au mai dat o lovitură liderului de la Kremlin: au spart și baza de date a Departamentului de Proiecte Informaționale. Și au lăsat și un mesaj în stilul caracteristic.

„Dragă Rusia, ne ascundem prin sistemul tău. Vino și găsește-ne”

„Am făcut o copie! Să ne suneți dacă aveți nevoie de ceva! Noi, GhostSec, am decis să ne autodepășim și să *** Departamentul de Proiecte Informaționale al Rusiei, în sprijinul fraților și surorilor noastre din Ucraina.

De asemenea, ne-a fost teamă ca acele date să nu fie șterse din greșeală, motiv pentru care am făcut noi o copie de rezervă pentru voi. Dați-ne de știre dacă aveți nevoie de ceva. Ah, era să uităm, domeniul omk.ru a fost și el doborât. Dragă Rusia, ne ascundem prin sistemul tău. Vino și găsește-ne”, a spus grupul de hackeri GhostSec, parte a Anonymous.

Sursă foto: stiri.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre