Simona Ionescu / Redactor Șef

Căsuța răsturnată dintr-un sat din Gorj, atracție pentru turiști. În ea parchetul e pe tavan. FOTO

Căsuța răsturnată dintr-un sat din Gorj, atracție pentru turiști. În ea parchetul e pe tavan. FOTO
În județul Gorj s-a deschis pentru vizitatori căsuța răsturnată. Ideea unui tânăr inventiv, căsuța are toate piese de mobilier puse invers. Chiar și parchetul este pe tavan.

Un tânăr din Bumbești Pițic, o comună din Gorj, a avut o idee inedită de la atrage vizitatori în satul natal. Astfel a luat naștere Căsuța răsturnată, care și-a deschis recent porțile pentru vizitatori. Tânărul spune că ideea i-a venit în timpul unei vizite în Turcia, când a văzut ceva asemănător. Singura construcție de acest gen din România, căsuța are deja parte de popularitate și este căutată de sute de turiști. 

căsuța răsturnată

Așa ar arăta, în mod normal, un dormitor.

Doar că el arată așa în Căsuța răsturnată, cu patul pe tavan!

În căsuță, totul este cu susul în jos, iar Alexandru Ducu, creatorul trăznăii, spune că într-un weekend au venit și 100 de turiști. „Este singura de acest fel din România. Dacă exista, nu o mai făceam eu“, spune Alexandru Ducu. Acesta a „furat“ ideea din Turcia şi a pus-o în aplicare în judeţul Gorj.

Căsuța răsturnată s-a construit în patru luni 

Tânărul povestește că și-a asigurat succesul afacerii, căci cei care vin să viziteze fac fotografii și le postează pe rețelele sociale. Astfel, oamenii vin mai mult în weekend, iar el a avut vizitatori inclusiv din colțurile mai îndepărtate ale țării, cum ar fi Iași sau Cluj Napoca. Despre construție, Alexandru spune că a durat patru luni, din august anul trecut până în noiembrie. 

Simpatica proprietate are dormitor, baie și bucătărie, toate mobilate pe tavan. Totuși, tânărul mărturisește că cel mai dificil a fost să monteze patul. Acesta a mai recunoscut și că, la început, vecinii au râs de el și de ideea năstrușnică. Acum, Alexandru lucrează la amenajarea de alei pietonale şi la o parcare. De asemenea, mai investeşte într-un parc de aventură, pe care vrea să-l deschidă în primăvara următoare: „Lucrez la un parc de aventură. Vor fi două tiroliene şi două trasee de alpinism. Este vorba de funii peste pe nişte stâlpi pe care copii sau adulţii trebuie să treacă. M-am gândit că vor veni din ce în ce mai mulţi turişti“.

Taxa de vizitare a căsuței este de 15 lei, iar copiii cu vârste între 3 şi 10 ani plătesc doar zece lei.

Foto: Facebook

Bucurie mare în familia lui Gabriel Oprea! Fostul ministru de interne va fi bunic

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre