Simona Ionescu / Redactor Șef

Imaginea zilei. A fost prins cel mai mare crap din România! „E mai mare ca un copil!”

Imaginea zilei. A fost prins cel mai mare crap din România! „E mai mare ca un copil!”
Un bărbat din Oradea a devenit peste noapte deținător de record național și invidia tuturor pescarilor. Acesta a capturat cel mai mare crap din țara noastră.

Daniel Barany, în vârstă de 33 de ani, din Oradea, nu se aștepta ca în urma unei partide de pescuit care trebuia să-i aducă relaxare, va primi și un titlu de deținător de record. Bărbatul și-a aruncat lansetele pe lacul Cetariu, iar în jurul orei 5 dimineața, a început să mulineze trăgând la mal un crap de 37,78 kg.

„Mă gândeam că-i mare când a tras, că într-un fel se simte la un peşte mic şi altfel la unul mare, dar n-aş fi crezut că va fi atât de mare. A trebuit să ne băgăm în apă după el, altfel nu se poate, şi după ce l-am scos am văzut că era cât lădiţa de crap, şi în lungime, şi în lăţime. Dacă era cu doi centimetri mai lung sau mai lat, nu încăpea”, a explicat pescarul pentru publicația Bihoreanul.

Acesta este cel mai mare crap prins în România

Două capturi record în același loc

„Este o senzaţie unică, cred că pentru mulţi ar fi la fel. Este o realizare mare pentru mine. La pescuitul la crap, tot aştepţi să prinzi unul mai mare, iar când primeşti o răsplată ca asta, simţi că merită”, a mai spus orădeanul. „Până acum, cel mai mare peşte pe care l-a prins a avut 24 de kilograme, captură făcută pe acelaşi lac”.

Conform informaţiilor de pe site-urile de profil, citate de ziarul regional, precedentul record la crap a fost de 37,3 kg, prins la sfârşitul lunii octombrie anul trecut. Acest crap a fost prins tot pe lacul de la Cetariu, de pescarul băimărean Daniel Nedelea, informează Bihoreanul.ro.

După ce s-a lăudat cu captura pe rețelele sociale, pescarii i-au transmis felicitări orădeanului și au lăsat comentarii spumoase: „E mai mare ca un copil!”, i-a spus un pescar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre