Deja s-a făcut anul de când Raed Arafat a scos-o din minți pe Dana Budeanu. Șeful Departamentului Național pentru Situații de Urgență (DNSU) a atacat-o primul, indirect, spunând că dorința oamenilor de a se vaccina a scăzut și din cauza „unor dive”, care răspândesc opinii false la televizor. Iar scandalul dintre cei doi, continuă.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
„Să lăsăm sfaturile divelor de pe la televiziuni… Apare și comentează toată ziua. Când apare una ca și doamna Dana Budeanu, care toată ziua am fost în gura ei, cu toții, comentând vaccinare, măsurile… tot într-un limbaj pe care nu pot să-l descriu.
Este dreptul acestei persoane să-și spună părerea. Toți avem dreptul! Dar când această părere este zisă din punct de vedere al unei persoane care se pretinde expert și mulți oameni o cred devine o problemă. Această persoană când este promovată, și nu numai ea, și vin cu păreri care nu sunt medical fundamentate înseamnă că avem o problemă”, spunea, anul trecut, Raed Arafat.
Dana Budeanu îndeamnă românii să facă un gest periculos
De atunci au urmat multe replici. Anul acesta, în luna februarie, Dana Budeanu a analizat activitatea managerilor de spitale din România punctând că sute de mii de români au rămas fără un drept fundamental, acela la acces la servicii medicale, ca urmare a măsurilor drastice luate în pandemie, ordonate de Raed Arafat.
Acum, Dana Budeanu le arata fanilor cum sa-si dezactiveze de pe telefoanele mobile notificările audio RO-ALERT. Asta după ce zilele trecute, când România s-a confruntat cu un val de furtuni puternice, multă lume a fost deranjată de sunetul alarmei oficiale care a sunat pe telefoane. Mai mult, în unele zone unde s-a emis alerta furtuna nu a mai apărut.
Amintim că inclusiv un spectacol de operă a fost oprit, în momentul în care spectatorilor au început să le sune telefoanele.
Acum, Dana Budeanu le explică românilor cât de simplu pot scăpa de sunetul alarmei. Ea a transmis, pe conturile sale de pe rețelele sociale imagini în care le arată cum pot să își dezactiveze notificările venite de la DNSU atunci când se apropie un pericol iminent.
Ce este sistemul RO-ALERT
Așa cum știți, de câțiva ani, sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență. Sistemul este implementat pe teritoriul României de către MAI, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.
Dezactivarea notificărilor pune practic românii în imposibilitatea de a afla, din timp, de petrecerea unui fenomen periculos. „Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile”, atrag atenția oficialii MAI.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook