Simona Ionescu / Redactor Șef

Informație secretă. Fost șef CIA: Încheierea războiului înseamnă și eliminarea lui Putin

Informație secretă. Fost șef CIA: Încheierea războiului înseamnă și eliminarea lui Putin
Un fost șef din cadrul CIA are informații șocante despre liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Soarta acestuia a fost decisă, și nu mai e mult până ce vom vedea efectele.

Vladimir Putin și-a atras mulți inamici, în toată viața lui, nu  mai e un secret pentru nimeni. Numărul și puterea lor a crescut după ce liderul Rusiei a atacat Ucraina. Fostul șef al contraspionajului în cadrul agenției CIA a declarat în emisiunea lui Mihai Gâdea, că, în opinia sa, războiul din Ucraina se va termina prin ieșirea din scenă a lui Vladimir Putin.

James Olson, fost director CIA, este sigur că războiul din Ucraina nu va mai dura mlt pentru că Vladimir Putin ori va fi înlăturat de la Kremlin, ori va fi suprimat, susține acesta. Și are informații care întăresc afirmația. Practic, afirmă fostul șef CIA, se cam strânge lanțul în jurul lui putin. Ca dovadă, acesta a fost la un pas să fie executat, anul trecurt.

Putin, tentativă de asasinat în Caucaz

Anul trecut, Kirilo Budanov, șeful direcției serviciilor de informații din cadrul Ministerului Apărării ucrainean a spus că Vladimir Putin ar fi fost ținta unei tentative de asasinat. Putin ar fi fost atacat de persoane din regiunea Caucazului, iar tentativa de asasinat ar fi avut loc în luna martie 2022. Până acum însă nicio dovadă nu a fost prezentată, iar jurnaliștii nu au putut verifica informația din surse independente.

„A existat o tentativă de asasinare a lui Putin. El chiar a fost atacat, se spune de către reprezentanți ai Caucazului, nu cu mult timp în urmă. Aceasta este o informație secretă. A fost o tentativă absolut nereușită, dar chiar s-a întâmplat. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni. Repet, această tentativă a fost nereușită. Nu a existat nicio publicitate în legătură cu acest eveniment, dar a avut loc”, a declarat Kirilo Budanov, atunci, citat de Sky News.

Urmează debarcarea lui Vladimir Putin de la Kremlin

Bazându-se pe o serie de informații la care are acces, fostul șef din CIA a declarat că nu crede că  Putin va supraviețui acestei campanii în Ucraina. „Cred că Putin va fi eliminat – va fi înlocuit sau va fi asasinat, că să spunem lucrurilor pe nume. Există o opoziție foarte puternică față de Putin in Rusia, oameni care spun că Putin le distruge țară.

Și din cercul apropiat al sau din Armata, serviciile de informații și oligarhi vor decide că pentru viitorul Rusiei. Putin trebuie să plece”, a declarat James Olson. Acesta susține că ar trebuie să ne așteptăm destul de curând la înlăturarea lui Vladimir Putin. „Rusia nu poate câștiga acest război pe care nu îl mai poate susține. Cred ca soarta lui Putin e pecetluită și e condamnat să iasă din scenă”, a adăugat acesta pentru Antena 3 CNN.

Unificarea Moldovei cu România, noua miză a momentului

James Olson a spus și cum se vede, din America, unificarea Moldovei cu România. „Cred că este momentul potrivit, pentru că Moldova traversează o stare de pericol extrem. Este clar că fie prin Transnistria sau din alte locuri Rusia poate ataca Moldova. Ştim că serviciile de informaţii ruseşti au încercat să o răstoarne pe doamna preşedintă Sandu. Acest lucru e ceva grav, deci Moldova trece printr-un mare risc. Nu cred că o discuţie despre unire ar fi nepotrivită, cred că ar fi chiar o mişcare inteligentă din partea Moldovei şi a României.

Sigur că sunt şi obstacole, printre care Constituţia Moldovei care ar trebui schimbată. Ruşii ar reacţiona în mod vehement. Am văzut ce spune Lavrov când ameninţă Moldova cu distrugerea dacă se uneşte cu România şi intră în NATO. Cred că totuşi are sens ca Moldova şi România să îşi alăture forţele. Din punct de vedere etnic, cultural şi lingvistic sunt aceleaşi persoane şi soluţia aceasta ar fi foarte bună pentru securitatea regională.

Aceasta ar însemna şi că apărarea graniţei de est ar fi mult mai puternică pentru NATO, dacă Moldova face parte din România”, a spus acesta, în aceeași emisiune. Potrivit acestuia, țările NATO şi liderii americani arată că înţeleg ameninţarea la adresa Moldovei. „Discuţiile strategice purtate la Bucureşti ne-au permis să ne reafirmăm angajamentul în favoarea securităţii Moldovei. Cred că ţările din NATO şi întreaga lume ar reacţiona în mod pozitiv la reunificare”, a punctat fostul șef de securitate din cadrul CIA.

El consideră că „Putin nu ar dori să atace Moldova, dacă Moldova s-ar uni cu România şi ar deveni un stat mai mare membru al NATO. Pentru că Putin pierde războiul din Ucraina şi are destule probleme pe care trebuie să le rezolve acum cu armata ucraineană şi ultimul lucru pe care l-ar face ar fi să atace NATO. NATO nu s-a ferit să arate că ar sprijini România în eventualitatea unui atac din partea Rusiei”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre