Simona Ionescu / Redactor Șef

Informații de ultimă oră pentru românii care merg în Grecia

Informații de ultimă oră pentru românii care merg în Grecia
Grecia schimbă regulile jocului din mers. Țara impune noi restricții pentru turiștii români care aleg să își petreacă vacanța în această țară. iată care sunt  informațiile de ultimă oră.

Luna aceasta Republica Elenă și-a deschis granițele pentru turiști, iar românii și-au dorit în număr mare să ajungă pe una din plajele însorite. Au stat cu orele la coadă, în mașini, la intrarea în țară. Trebuiau să completeze un formular electronic și puteau ajunge în vacanța visată. Regulile s-au schimbat însă.

Autoritățile elene au transmis o notificare prin care informează că turiștii care doresc să intre cu mașina în Grecia nu mai pot obține formulare de călătorie electronice până marți, 14 iulie. Doar cei care au completat deja chestionarul, vor putea tranzita rutier granița Greciei. Formularele electronice sunt în continuare disponibile pentru intrare pe cale aeriană sau maritimă.

În plus, începând cu aceeași dată, 15 iulie, ora 06:00, toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă, pe cale rutieră, prin punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas, sunt obligați să prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infecția cu SARS Cov-2, virusul care cauzează COVID-19. Testul nu poate fi făcut decât cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în această țară, informează Ministerul Afacerilor Externe.


Pasiunea lui Dragoș Bucurenci, nu merge fără costum mulat. Exclusiv

David și Victoria Beckham, speriați. Iau măsuri drastice


Consulatele României din Grecia acordă suport turiștilor 

MAE reamintește că prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Sursa foto: Instagram / tina_on_the_road_

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre