Există multe modalități de a onora și respecta morții și, în funcție de diferitele culturi, fiecare corp este tratat în mod diferit. Fie este înmormântat în pământ, fie incinerat la crematoriu.
Incinerarea se folosește de cel puțin 20.000 de ani
Incinerarea este un proces prin care corpul uman este ars până la cenușă. Procesul este definit ca arderea, vaporizarea și oxidarea cadavrelor în compuși chimici de bază, cum ar fi gaze, cenușă și fragmente minerale care păstrează aspectul de os uscat.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Unele culturi, precum cea hindusă, își incinerează morții, după care cenușa este scufundată în râul sacru Gange. Incinerarea, o alternativă la procesul de înmormântare, în care corpul este îngropat în loc să fie ars, datează de cel puțin 20 000 de ani în înregistrările arheologice.
Cum arată rămășițele umane după ardere
Un film de pe rețelele de socializare prezintă ce se întâmplă cu corpul uman într-un crematoriu.
„În interiorul camerei, corpul este supus unei călduri intense, care arde țesuturile și mușchii până când rămân doar oasele. După ce sunt răcite cu un ventilator, oasele sunt duse la o mașină de măcinat, unde sunt transformate într-o pulbere fină, cunoscută ca cenușă”, se arată în video.
Îngroparea oamenilor datează de 100.000 de ani
Înmormântarea, care datează de 100.000 de ani, este un ritual în care corpul persoanei iubite este așezat în pământ împreună cu obiectele preferate sau dragi ale acesteia. Trupul poate fi așezat într-un sicriu, care este sigilat înainte de a fi pus în pământ.
În funcție de cultură, există diferite moduri de a celebra viața celui decedat. Aceste ritualuri necesită adesea curățarea corpului și oferirea unei călătorii pașnice. Alte culturi includ, de asemenea, bucuria pentru viața celui decedat, inclusiv băutura și povești despre persoana iubită.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook