Binecunoscutul om de afaceri Mohammad Murad, considerat unul dintre cei mai bogați din România, s-a alăturat partidului AUR. Alături de George Simion au mai venit afaceristul Sorin Constantinescu, Lidia Vadim – fiica regretatului Corneliu Vadim Tudor, politicianul Ilan Laufer și fostul senator Sorin Ilieșiu.
Cineast și politician, senator în Sibiu din partea USL, om de cultură și fiu de preot, Sorin Ilieșiu a fost între 1979-1990 director de imagine la Studiourile cinematografice Buftea.
În anul 1992 a activat în domeniul video al campaniei electorale a CDR, iar în 1996 a realizat clipurile electorale ale CDR. În ceea ce-l privește pe Sorin Constantinescu, acesta este un antreprenor român și consultant în afaceri. Dar și fondatorul Pokerfest România, cel mai mare organizator de festivaluri de poker din Europa de Est și fondatorul Gaming Consulting, liderul pieței de consultanță în domeniul jocurilor de noroc.
Cu o zi în urmă, și-au anunțat intrarea în partidul lui George Simion deputații Florică Ică Calotă, Daniel Florea şi Dumitru-Viorel Focşa și senatorii Ovidiu-Iosif Florean, Călin Gheorghe Mătieş şi Vasilică Potecă.
„Aveam atâția bani încât nu mai puteam închide portbagajul mașinii”
Invitat într-un podcast, Sorin Constantinescu a povestit că în perioada anului 1993 avea atât de mulți bani, încât nu știa ce să mai facă cu ei. „Ajunsesem să câștig 30.000 de dolari pe lună, era o sumă uriașă. Era un apartament la Fântâni vreo 7-8000 de dolari. Făcea nevastă-mea: „Hai să luăm casă”.
Nu-mi iau eu la săraci, îmi iau la Monaco. Și cheltuiam toți banii, toți… aveam un portbagaj de bani. Eu când plecam din București și plecam pe la Iași, pe la Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, nu mai puteam să închid portbagajul la mașină de bani. Nu mă interesa că fură angajații, că fură partenerii… nu aveam ce face cu banii”, a mărturisit acesta.
Mohammad Murad a vrut să fie primarul Constanței
Anul trecut, Mohammad Murad a mărturisit că și-a dorit să candideze la Primăria Constanței, dar i-a stopat dorința un telefon, în care a fost atenționat.
„Eu personal am vrut să candidez, dar am primit un telefon în care mi s-a spus așa, clar: Ca să nu riști să pierzi ce ai făcut până acuma, mai bine nu te băga.
Să știți că sunt o persoană unde m-am dus am lăsat ceva în urmă. Chiar am dorit să fac ceva pentru Constanța și pentru constănțeni, dar m-am gândit mai bine și am zis că decât să risc, nu că ce am făcut, să fiu în locul nepotrivit, am zis că sunt oameni mai înțelepți care știu că e mai bine pentru România.
„Constanța e din ce în ce mai rău pentru că nu au fost persoane potrivite la locul potrivit”
Acum vă spun că îmi pare rău că m-am retras, pentru că nu e normal Constanța să fie în fiecare an din ce în ce mai rău. În 30 de ani, Constanța a ajuns de la locul 4 economic pe locul 12 – 13. Am ajuns să ne uităm la Brașov, la Cluj, la Timișoara, la Iași, iar Constanța e din ce în ce mai rău pentru că nu au fost persoane potrivit la locul potrivit.”, a povestit omul de afaceri.
George Simion, mai bucuros ca niciodată
În conferința pe care a făcut-o, George Simion a afirmat că partidului AUR i s-au alăturat tot mai multe formațiuni, lucru care îl bucură nespus. Simion le-a făcut o invitație și celor din alte confesiuni. „E o zi frumoasă astăzi. Probabil vom organiza genul acesta de evenimente cel puţin o dată pe săptămână. Din ce în ce mai mulţi oameni, din ce în ce mai multe formaţiuni se alătură partidului AUR, se alătură proiectului AUR.
Sunt foarte bucuros că, pe lângă Partidul Republican şi Alianţa Naţional Ţărănistă, partidul Forţa Identităţii Naţionale va semna oficial protocolul de asociere în alianţa AUR, într-un pol suveranist autentic. În sală mai sunt reprezentanţi din partea Partidului Satul Românesc şi din partea Alianţei Renaştere Naţională.
„Dacă nu erau campanii care să boicoteze votul în decembrie 2020 am fi ajuns ca astăzi să avem 50 de deputaţi”
Sunt bucuros şi le mulţumesc celor care în ultimele săptămâni s-au alăturat grupurilor parlamentare, colegilor deputaţi Calotă, Focşa, Florea, colegilor senatori Florean, Matieş şi Potecă. (…) Dacă nu erau campanii care să boicoteze votul în decembrie 2020 am fi ajuns ca astăzi să avem 50 de deputaţi şi 25 de senatori şi puteam mult mai uşor să contestăm la CCR multe din aberaţiile care s-au întâmplat în Camera Deputaţilor şi Senat în ultimii 3 ani. (…)
„Și ne bucurăm că AUR reuşeşte să pună la aceeaşi masă şi pe unii şi pe alţii”
Sunt bineveniţi alături de noi şi cei de alte confesiuni şi cei de alte religii, mai ales în contextul actualului conflict din Orientul Mijlociu pe care îl vrem soluţionat cât mai rapid. Ne bucurăm şi putem să arătăm publicului că această identitate creştină pe care AUR o are şi pe care România şi pe care continentul european o au, este îmbrăţişată şi de evrei, şi de musulmani. Și ne bucurăm că AUR reuşeşte să pună la aceeaşi masă şi pe unii şi pe alţii.
Drumul spre 50% plus 1 din voturile românilor este matematică pură. Vom avea în 2024, în termeni mai războinici aşa, două corpuri de armată care se bat. Se va lupta, aşa-zisul Bloc Democratic PSD-PNL şi veşnicul UDMR, cu polul suveranist coagulat în jurul AUR.
„Toţi cei care vin aici nu vin la masa pusă, nu vin la candidaturi dinainte asigurate, ci vin să muncească”
Avem nevoie de 50 de deputaţi şi dacă trebuie îi găsim, avem nevoie de 25 de senatori. Avem nevoie de câştigarea alegerilor europarlamentare şi după aceea de câştigarea cât mai multor primării şi consilii judeţene şi avem nevoie la parlamentare şi prezidenţiale de 50% plus 1. Asta înseamnă să acceptăm în rândurile noastre şi oameni care vin din alte formaţiuni, care vin din grupuri de iniţiativă şi personalităţi ale lumii publice.
Iar eu întotdeauna am făcut acest apel public să intre toţi românii pe Platforma de Merit. Toţi cei care vin aici nu vin la masa pusă, nu vin la candidaturi dinainte asigurate, ci vin să muncească. Astfel încât pentru prima oară în ultimii 33 de ani forţele care au condus românia să fie înlăturate democratic de la putere”, a precizat Simion.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook