Simona Ionescu / Redactor Șef

Ion Cristoiu, cenzurat de YouTube pentru opiniile sale legate de Războiul din Orientul Mijlociu

Ion Cristoiu, cenzurat de YouTube pentru opiniile sale legate de Războiul din Orientul Mijlociu
Canalul de YouTube al celebrului jurnalist Ion Cristoiu a fost suspendat pentru o săptămână. Deocamdată. Spunem „deocamdată” deoarece maestrul a anunțat pe cristoiublog.ro că nu va ceda presiunilor și că va face comentarii despre războaie sau orice temă în spiritul său liber, așa cum și-a prezentat mereu opiniile.

Redăm textul postat de echipa redacțională a maestrului Ion Cristoiu, în care se oferă toate explicațiile despre cum s-a ajuns la suspendarea emisiunii nocturne a celebrului jurnalist, cenzurat astfel de către YouTube. De asemenea, se fac precizări despre ce va urma dacă i se va interzice lui Ion Cristoiu să-și distribuie opiniile pe acest canal video.

„În legătură cu suspendarea noastră de către YouTube”

Canalul de YouTube al lui Ion Cristoiu a avut și are o creștere constantă a numărului de abonați datorită faptului că publicul dorește să afle informații utile și nepărtinitoare și mai ales analize lucide ale evenimentelor interne și internaționale. Peste 61.000 de oameni au ales să urmărească acest canal.

Vă mulțumim și vă promitem că nu vom ceda șantajului menit a ne transforma într-un canal de propagandă de război. Am rezistat în cazul Războiului din Ucraina. Vom rezista și în cazul noului Război, mult mai periculos pentru pacea lumii decît cel din Ucraina: Războiul din Orientul Mijlociu.

Ca și în cazul Războiului din Ucraina, YouTube a decis cenzurarea informațiilor și analizelor care contravin propagandei de Război a uneia din părți.
Numai așa se explică decizia abuzivă de a elimina pastila intitulată „Lumii de azi îi lipsește un Nicolae Ceaușescu” și a ne suspenda orice apariție timp de o săptămână pe motiv că următoarele afirmații ale lui Ion Cristoiu incită la ură:

Orice om normal își dă seama că a susține ipoteza unui fake news pus la cale de premierul Beniamin Netanyahu (multe siteuri și televiziuni occidentale au pus la îndoială autenticitatea informațiilor livrate presei de politicianul din Israel) și a denunța presa de partid și de stat din România că vrea sânge palestinian ca răzbunare pentru atacul terorist nu înseamnă a incita la ură. Credem că tocmai încurajarea guvernului Netanyahu de a comite crime de război în numele răzbunării pe populația civilă din Gaza e o incitare la ură.

Ne e tot mai limpede că decizia YouTube ține de șantajarea noastră pentru a ne face să mințim sub semnul propagandei de Război a uneia din părți. Cum noi nu vom ceda suntem siguri că YouTube ne va interzice să postăm canalul CristoiuTv.

De aceea, vă invităm să ne urmăriți și să vă abonați pe site-ul nostru cristoiublog.ro (https://www.cristoiublog.ro/) și pe Facebook (https://www.facebook.com/cristoiublog/). În cazul în care YouTube va proceda la suspendarea pe termen mai lung sau chiar închiderea canalului, avem în vedere folosirea altor platforme de publicare a conținutului.

Pe site-ul cristoiublog.ro vă puteți abona simplu: după ce accesați linkul de mai sus veți vedea un mesaj cu privire la abonarea la fluxul de notificări al site-ului. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul Permiteți. Nu cerem bani pentru asta. Nu colectăm date cu caracter personal sau informații asemănătoare. Prin urmare, pentru a primi notificări nu vă vom cere numele sau adresa de email. Acestea vor veni automat”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre