Simona Ionescu / Redactor Șef

IPS Teodosie, în culmea fericirii. A ieșit basma curată în instanță

IPS Teodosie, în culmea fericirii. A ieșit basma curată în instanță
IPS Teodosie a răsuflat ușurat. După opt luni în care a așteptat să se facă dreptate, a avut loc minunea.

Opt luni a stat IPS Teodosie și s-a rugat ca Dumnezeu să arate cine a greșit și cine e vinovat. Acum, nimeni nu-i mai poate face nimic.

IPS Teodosie, în culmea fericirii. A ieșit basma curată

Cu opt luni în urmă, ÎPS Teodosie a ieșit din izolare pentru a săvârși slujba din 24 ianuarie. În acel moment Poliția din Constanța a hotărât că nu a respectat măsura izolării la domiciliu și l-a amendat și cu suma de 1000 de lei. Înalta față bisericească și renumitul avocat Cuculis sunt bucuroși, pentru că procesul s-a terminat, iar Teodosie a ieșit învingător. În plus, s-a anulat și amenda.

„Procesul l-am pornit in ianuarie”

“IPS Teodosie, amendat de către poliția din Constanța că nu a respectat măsura abuzivă a izolării la domiciliu, câștigă procesul cu Politia română și anulează amenda de 1000 de lei. Dar se și constată că slujba din 24 ianuarie de pe faleza cazinoului din Constanța a fost săvârșită în mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie, iar 8 luni de zile am reușit să dovedim ca IPS Teodosie a fost amendat pe nedrept și “izolat” în mod abuziv”, a declarat avocatul Cuculis.

Ce s-a întâmplat la începutul anului

Povestea a început în ianuarie 2022, când IPS Teodosie a oficiat pe 24 ianuarie, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din Constanța.  El a ieșit atunci din izolarea impusă de către DSP Constanța. El ar fi trebuit să stea acasă pentru că intrase în contact cu o persoană bolnavă de coronavirus.

„În jurul orei 8.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanța, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei” , se arată în comunicatul poliției.

A fost prins plimbându-se pe strada Arhiepiscopiei

La scurt timp, IPS Teodosie a fost văzut pe strada Arhiepiscopiei, din Constanța și amendat cu suma de 1000 de lei. „Astăzi, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a mai spus Poliția.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre