Simona Ionescu / Redactor Șef

Iris Ionescu, adolescenta care caută soluții ca să vindece tuberculoza

Iris Ionescu, adolescenta care caută soluții ca să vindece tuberculoza
La doar 17 ani, tânăra Iris Ionescu este în căutarea unui tratament revoluționar împotriva tuberculozei. Cu o pasiune neobosită pentru știință, Iris își dedică timpul cercetării membranei bacteriei care provoacă această boală devastatoare.

Iris Ionescu urmează să participe în cadrul unui internship în Olanda, la Vrijie University, unde va avea ocazia să colaboreze cu experți de renume în domeniul biologiei celulare și microbiologiei.

Recent, Iris Ionescu s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Această inițiativă își propune să sprijine tinerii talentați și ambițioși în eforturile lor de a contribui la progresul țării. În plus, Iris a primit sprijin din partea Senatului Științific, care a recunoscut potențialul și importanța cercetărilor sale, promovându-le și încurajându-le.

Iris Ionescu studiază biologia celulară din clasa a IX-a

Încă de la vârsta de 10 ani, Iris știa că va îmbrățișa medicina. În clasa a IX-a, a descoperit o pasiune profundă pentru cercetare, studiind genetica și biologia celulară. Acum, Iris este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești, unde urmează cu entuziasm pasiunea pentru biologia celulară și microbiologie, cercetând membrana bacteriei care provoacă tuberculoza. De-a lungul timpului, Iris a participat la Olimpiadele Naționale de Biologie, la Concursuri de Creativitate Științifică, dar și la Concursuri Internaționale de Biologie Celulară și Moleculară.

 

Curiozitatea și determinarea ei sunt motorul care o împinge să exploreze noi orizonturi în domeniul științei. Prin cercetările sale asupra membranei bacteriei care provoacă tuberculoza, Iris Ionescu nu doar că își construiește propriul drum în lumea științei, dar și contribuie la lupta globală împotriva unei boli ce afectează milioane de oameni în fiecare an.

Eleva vrea să revoluționeze tratamentul tuberculozei

Iris Ionescu participă în această perioadă la Concursul de Știință și Cercetare pentru elevi și liceeni – RoSEF, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Etapa teoretică va fi completată de cea practică, în laboratorul olandez din Vrjie University. Acolo, Iris va fi coordonată de un cercetător de origine română. Iris își propune să studieze metodele de clonare și modificare genetică, dar și să introducă o proteină într-o altă bacterie care nu e patogenă. Iris susține că în România nu există cercetare aprofundată în acest domeniu, iar studiul ei va revoluționa tratamentul împotriva tuberculozei.

 

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, care va fi lansat la finalul acestui an.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre