Simona Ionescu / Redactor Șef

Jean Constantin, la un pas de moarte din cauza unei glume în Cimitirul Bellu. L-a salvat un gropar

Jean Constantin, la un pas de moarte din cauza unei glume în Cimitirul Bellu. L-a salvat un gropar
S-a născut având comedia în sânge și le-a adus zâmbetul pe buze românilor până în ultima clipă a vieții. Sunt puțini care știu că marele Jean Constantin a fost la un pas de moartea din cauza unei glume proaste a unor colegi.

Cu 30 de ani înainte de a trece la cele veșnice, Jean Constantin a fost la un pas de moarte. Momentul neplăcut a avut loc în Cimitirul Bellu, când o glumă proastă, l-a făcut pe inegalabilul actor de comedie să treacă printr-o situație grea.

„A zis doar un «Au!», apoi a căzut ca secerat pe alee”

Povestea a fost relatată la un moment dat de cascadorul Vasile Popa, cel care a făcut gluma nepotrivită cu Jean Constantin în Cimitirul Bellu. Bărbatul a intrat într-un coșciug gol pe o alee, iar când Jean Constantin a trecut pe lângă el, a dat capacul la o parte și l-a apucat de un picior, moment în care acesta a căzut.

„Noroc cu un gropar care era prin zonă. L-a readus la viață”.

„A zis doar un «Au!», apoi a căzut ca secerat pe alee. Imediat am sărit din coșciug și am început să-i dau palme și să-l zgâlțâi, dar Jean rămânea inert. Făcuse infarct! «Ăsta a murit!», au spus și ceilalți actori.

Noroc cu un gropar care era prin zonă. Nici nu mai știu ce i-a făcut lui Jean, că mă panicasem și eu, dar l-a readus la viață”, a dezvăluit cascadorul Vasile Popa în urmă cu câțiva ani.

Cine a fost Jean Constantin

Unul dintre cei mai iubiți actori ai românilor a văzut lumina zilei al Techirghiol pe 21 august 1927, dintr-o mamă grecoaică și un tată român. Artistul și-a făcut debutul în 1957 la Teatrul de stat „Fantasio” din Constanța, iar în 1973 a apărut în filmul „Nemuritorii”, după ce a fost descoperit de Sergiu Nicolaescu.

Talentul său a ajuns și la urechile lui Radu Beligan, care la rândul său l-a distribuit la Teatrul Național în spectacolul „O scrisoare pierdută”.

Fiind constănțean, cunoscutul actor a sprijinit-o în carieră pe Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman. Jean Constantin a murit la vârsta de 83 de ani, pe 26 mai 2010, în urma unui infarct.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri