Simona Ionescu / Redactor Șef

Jerry Seinfeld lansează critici fără perdea la adresa culturii de azi: „Ăsta este sfârșitul comediei!”

Jerry Seinfeld lansează critici fără perdea la adresa culturii de azi: „Ăsta este sfârșitul comediei!”
Jerry Seinfeld, actorul și co-creator al serialului fenomen din anii ’90, a lansat critici fără perdea la adresa culturii de azi care, din punctul lui de vedere, reprezintă moartea comediei. Actorul în vârstă de 70 de ani a vorbit și despre serialul iubit de milioane de oameni.

Serialul „Seinfeld”, creat de Jerry Seinfeld și Larry David, a reprezentat un adevărat fenomen în anii ’90 și a revoluționat umorul. Azi, glumele care odinioară făceau milioane de oameni să râdă cu siguranță ar avea efectul contrariu. O spune chiar Jerry Seinfled, care a lansat o serie de critici fără perdea la adresa culturii  de „corectitudine politică”. 

Jerry Seinfeld
Larry David (stânga) și Jerry Seinfeld (dreapta) au creat celebrul serial „Seinfeld
Foto: Instagram

Într-un interviu recent, Jerry Seinfeld, care are acum 70 de ani, a declarat că întreaga cultură de azi, care se focusează pe a nu jigni pe nimeni, a omorât comedia. Ba chiar a mărturisit că azi nu ar mai putea să facă aceleași glume ca în urmă cu 30 de ani. 

Jerry Seinfeld: „Este rezultatul extremei stângi și al prostiilor generate de corectitudinea politică”

„Oamenii au mereu nevoie de comedie. Au nevoie atât de mult, dar nu o primesc. Pe vremuri, când te duceai acasă la sfârșitul zilei, cei mai mulți oameni spuneau: „A început «Cheers». „A început MASH”. Te așteptai să fie ceva amuzant de văzut la TV în acea seară. Ei bine, unde a dispărut asta?”, a spus actorul. 

Jerry Seinfeld
Jerry Seinfeld a criticat dur corectitudinea politică de azi, care, spune el, omoară comedia
Foto: Britannica

El a adăugat că „acesta este rezultatul extremei stângi și al prostiilor generate de corectitudinea politică și de oamenii care se îngrijorează prea mult că îi jignesc pe ceilalți”. 

Seinfeld spune că sfârșitul comediei a venit deja

„Noi știm când nu suntem pe drumul cel bun. Știm imediat și ne adaptăm instantaneu. Dar atunci când scrii un scenariu și acesta ajunge în patru sau cinci mâini diferite, comitete, grupuri – „Iată ce credem noi despre această glumă”… Ei bine, ăsta e sfârșitul comediei tale”, a spus Seinfeld. 

 Seinfeld
Serialul Seinfeld nu ar mai putea avea azi aceleași glume, spune Jerry Seinfeld
Foto: Facebook

De asemenea, actorul și-a adus aminte de un episod din celebrul serial în care a abordat tema oamenilor fără adăpost: „Am făcut un episod în anii ’90 în care Kramer decide să înceapă o afacere în care oamenii fără adăpost să tragă trăsurici cu două roți. Credeți că aș putea difuza acel episod astăzi?”, s-a întrebat Seinfeld. 

Despre scena finală din „Seinfeld” 

O altă temă abordată de actor în cadrul interviului acordat a fost cea a scenei finale din serialul „Seinfeld”, care a stârnit nemulțumiri în rândul fanilor. Mai exact, în ultima scenă din episodul final, toate personajele principale ajung la închisoare. O mulţime de oameni i-au reproşat lui Jerry de-a lungul anilor felul în care s-a încheiat serialul, iar el a recunoscut că finalul l-a deranjat şi pe el „un pic” în toţi aceşti ani.

„Nu cred în regrete. Este arogant să crezi că ai fi putut face ceva diferit. Nu se poate. De aceea ai făcut ceea ce ai făcut. Dar eu, Jeff Schaffer şi Larry stăteam pe aici şi vorbeam despre finalurile unor seriale TV şi despre care credem că au fost grozave. Eu cred că ‘Mad Men’ a fost cel mai bun. Multor oameni le place cel din ‘Bob Newhart’. 

Cel al serialului ‘Mary Tyler Moore’ a fost OK. ‘Mad Men’ a fost cel mai bun moment final al unui serial TV pe care l-am văzut vreodată. Atât de satisfăcător. Atât de amuzant. Şi ei mi-au spus că au stat şi s-au uitat la finalul ‘Seinfeld’, încercând să-şi dea seama ce nu a mers bine. Şi evident că era vorba despre scena finală, care i-a lăsat pe protagonişti în celula de închisoare”, a încheiat Jerry Seinfeld. Adevărul este că, astăzi, închisoarea, arestările sunt pe placul oamenilor la o cotă înaltă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre