Johnny Depp a câștigat procesul, însă Amber Heard începe un nou scandal. 4,5 milioane de oameni au semnat petiția

Johnny Depp a câștigat procesul, însă Amber Heard începe un nou scandal. 4,5 milioane de oameni au semnat petiția
După șase săptămâni de proces, juriul a dat un verdict. În urma celor 13 ore de deliberare, juriul a concluzionat că Amber Heard l-a defăimat pe fostul ei soț Johnny Depp într-un articol de presă. În urma verdictului problemele pentru actrița din Aquaman curg în cascadă. Amândouă staruri au transmis mesaje publicului.

UPDATE: Amber Heard va face apel! Mai multe detalii la finalul acestui articol.

Procesul intentat de Johnny Depp fostei lui soții Amber Heard s-a terminat, însă nu și războiul. După ce juriul a decis că Amber a mințit și l-a defăimat pe fostul ei într-un editorial în care a susținut că este o victimă a abuzului domestic, și a obligat-o la plata unor daune în valoare de circa 10 milioane de dolari, actrița vine cu un mesaj pentru public.

Înainte de toate, trebuie menționat că juriul i-a acordat și ei compensații din partea lui Depp pentru un cap de cauzare, în valoare de 8 milioane de dolari. Oricum, sumele sunt infinit mai mici decât sutele de milioane de dolari pe care și le-au pretins reciproc în această bătălie.

Amber Heard: „Am pierdut un drept pe care credeam că îl am”

„Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Mi se rupe inima din cauza că muntele de dovezi nu a fost suficient pentru a face față puterii și influenței disproporționate a fostului meu soț.

Sunt și mai dezamăgită de ceea ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un eșec. Dă înapoi în timp, într-o perioadă în care o femeie care a vorbit și s-a exprimat putea fi rușinată și umilită în mod public. Se dă înapoi la ideea că violența împotriva femeilor trebuie luată în serios.

„Cred că avocații lui Johnny au reușit să determine juriul să treacă cu vederea problema cheie a libertății de exprimare și să ignore dovezile care au fost atât de concludente în Marea Britanie. Sunt tristă că am pierdut acest proces. Dar sunt și mai tristă că am pierdut un drept pe care credeam că îl am ca cetățean american – acela de a vorbi liber și deschis.”

Și Depp a transmis un mesaj: „ Juriul mi-a redat viața”

„În urmă cu șase ani, viața mea, a copiilor mei, a celor mai apropiați de mine și, de asemenea, a oamenilor care, timp de foarte mulți ani, m-au susținut și au crezut în mine, s-a schimbat pentru totdeauna.

Totul într-o clipită. Acuzații false, foarte grave și de natură penală mi-au fost aduse prin intermediul presei, ceea ce a declanșat o avalanșă nesfârșită de conținut plin de ură, deși nu mi s-a adus nicio acuzație. Deja făcuse de două ori înconjurul lumii în decurs de o nanosecundă și a avut un impact seismic asupra vieții și carierei mele.

Și șase ani mai târziu, juriul mi-a redat viața. Sunt cu adevărat recunoscător.

Decizia mea de a continua acest caz, știind foarte bine înălțimea obstacolelor juridice cu care mă voi confrunta și spectacolul inevitabil, la nivel mondial, în viața mea, a fost luată doar după o gândire considerabilă.
Încă de la început, scopul introducerii acestei acțiuni a fost de a dezvălui adevărul, indiferent de rezultat. A spune adevărul era ceva ce le datoram copiilor mei și tuturor celor care au rămas neclintiți în sprijinul lor pentru mine. Mă simt împăcat știind că în cele din urmă am realizat acest lucru.

Sunt și am fost copleșit de revărsarea de iubire și de sprijinul colosal și bunătatea din întreaga lume. Sper că demersul meu pentru ca adevărul să fie spus va fi ajutat și pe alții, bărbați sau femei, care s-au aflat în situația mea, și că cei care îi susțin să nu renunțe niciodată.

Sper, de asemenea, că poziția generală va reveni acum la nevinovat până la proba contrarie, atât în cadrul tribunalelor, cât și în mass-media.

Doresc să recunosc munca nobilă a judecătorului, a juraților, a personalului instanței și a șerifilor care și-au sacrificat propriul timp pentru a ajunge în acest punct, precum și echipei mele de avocați sârguincioși și neclintiți care au făcut o treabă extraordinară pentru a mă ajuta să împărtășesc adevărul.

Ce e mai bun urmează să vină și un nou capitol a început în sfârșit.

Veritas numquam perit. Adevărul nu piere niciodată.”

4, 5 milioane de semnături strânse în petiția împotriva lui Amber Heard

Fanii lui Depp și publicul în general a criticat-o dur pe Amber Heard pentru minciunile spuse în timpul procesului –  acuzații false dovedite în mai multe rânduri, și au cerut să fie eliminată din producția Aquaman 2.

Ea a interpretat unul dintre rolurile principale, pe Mera, alături de Jason Momoa în Aquaman, însă o dată cu cifra atinsă a petiției, ea a fost eliminată din film, anunță The Independent. Presa străină titrează că actrița e decisă să dea în judecată producătorii filmului în acest caz și să înceapă și o nouă mișcare feministă.

Breaking news: Amber Heard va face apel! 

Amber Heard va face apel la verdictul obținut în procesul intentat împotriva ei de Johnny Depp.

Alafair Hall, o purtătoare de cuvânt a actorului din Aquaman, a declarat pentru The New York Times decizia lui Amber Heard de a face apel după ce juriul s-a pronunțat în favoarea domnului Depp.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre