Simona Ionescu / Redactor Șef

Jurnalistul Octavian Cepraga de la TVR a murit. Fiica lui, actrița Kitty Cepraga, aduce acuzații spitalului

Jurnalistul Octavian Cepraga de la TVR a murit. Fiica lui, actrița Kitty Cepraga, aduce acuzații spitalului
A fost un cunoscut realizator al Televiziunii Române, unde a activat aproape toată viața. Din informațiile ce ne-au parvenit, Octavian Cepraga, 76 de ani, a murit brusc, într-un spital din Capitală.

Octavian Teofil Cepraga avea probleme de sănătate, după cum a afirmat fiica sa, actrița Kitty Cepraga, însă ele nu ar fi anunțat un deces iminent, consideră familia. Astăzi, însă, în jurul orei 14.00, toți cei apropiați jurnalistului au aflat cumplita veste.

Kitty Cepraga a făcut o afirmație dură pentru Fanatik, cu privire la cauzele decesului tatălui său.

”Da, este adevărat, tata a murit! Suntem în șoc, efectiv. Nu știm de ce a murit, probabil e vorba de o eroare medicală. Nu pot să spun mai multe acum, trebuie să mă sfătuiesc și cu familia. Dar la ce se întâmplă în spitale de la noi…”, a spus Kitty Cepraga, plângând.

În momentul de față nu se știu alte amănunte, nici despre deces, nici despre înmormântare.

Ca jurnalist, Octavian Cepraga a făcut de toate

Cariera și-a început-o în perioada comunistă, la ziarul România Liberă. Apoi activitatea s-a transferat la Radioteleviziunea Română. Aici, începând cu 1970, a lucrat și pentru radioul public și pentru TVR. A parcurs toate etapele, de la reporter, redactor, redactor de rubrică, dar și prezentator, până la obținerea funcției de realizator și producător de emisiuni. Cei mai în vârstă poate își amintesc de emisiunle lui Radio matinal sau De la 1 la 3.

După Revoluție, între 1992 – 1996 , Teofil Octavian Cepraga este redactor-șef adjunct, Secretar general de redacție și realizator la Departamentul de emisiuni informative al TVR. Din 1997, produce mai multe emisiuni și realizează niște documentare valoroase.

Era coleg la TVR cu soția lui, Alexandra Cepraga, o altă figura foarte cunoscută în acei ani. Ea era implicată ca realizator și regizor muzical în proiecte precum Tezaur Folcloric, Eurovision, Cerbul de Aur și Festivalul Mamaia.

Kitty Cepraga s-a întors din Italia după 18 ani, iar acum trece prin altă dramă

Ultimii ani nu au fost foarte buni pentru Kitty Cepraga. Publicul din România a cam uitat-o pentru că ea a plecat în Italia în 2004, ca să-și contiunie acolo cariera artistică.

Cristina-Kitty Cepraga a fost în urmă cu aproape două decenii o figură celebră în România. Ea a debutat la Școala vedetelor, unde i-a avut colegi pe Călin Goia, Cătălin Geambașu, Mălina Olinescu, Adi Despot, artiști cu cariere cunoscute astăzi. A urmat cursurile facultății de teatru ulterior, iar după absolvire, în 2004, s-a mutat în Italia.

Primul rol notabil al lui Kitty Cepraga a venit în filmul Unknown Beyond, dar a mai jucat și în Moștenirea, serial produs de Pro Tv, Gun of the Black Sun sau Botticelli Murders, dar a fost și VJ la postul MTV.

Kitty Cepraga a plecat în Italia, unde s-a căsătorit în secret cu un englez, după mai mulți ani de relație. Are o fiică, Aurora-May Jacquelin, din căsătoria cu James Goodwin.

S-a reîntors în țară cu puțin timp înainte ca România să intre în stare de urgență. Atunci a fost invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță de la PRO TV, unde a vorbit despre planurile sale.

„Noi am venit în primele zile din luna martie în vizită la bunici, pentru două săptămâni, şi iată că a venit toată drama asta mondială peste noi şi lockdown-ul implicit, drept urmare am rămas în România, a fost destul de ciudat. Am fost, totuşi, privilegiate, pentru că am stat la curte, am fost răsfăţate cu mâncăruri minunate în fiecare zi…”, povestea Kitty pentru OK Magazine.

Apoi s-a produs divorțul, la fel de discret ca atunci când a avut loc căsătoria. După 15 ani, cei doi soți și-au spus adio, iar Kitty Cepraga a rămas în țară cu fetița sa, Aurora-May.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre