Simona Ionescu / Redactor Șef

Kamala Harris și Nancy Pelosi, moment istoric. Nicio femeie nu a mai făcut asta până acum

Kamala Harris și Nancy Pelosi, moment istoric. Nicio femeie nu a mai făcut asta până acum
Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii și Nancy Pelosi, purtătoarea de cuvânt a camerei reprezentanților SUA, au avut parte de un moment istoric. Nicio altă femeie nu a mai făcut așa ceva până acum.

Nancy Pelosi, în vârstă de 81 de ani, a intrat în istorie în 2007 drept prima femeie investită în funcția de purtător de cuvânt al Camerei Reprezentanților SUA. La rândul ei, Kamala Harris a devenit prima femeie vicepreședinte al Americii, dar și prima persoană de culoare investită în această funcție. Totodată, Kamala (56 ani) este și prima persoană de descendență asiatică ce a ajuns vicepreședintele SUA. Acum, Kamala Harris și Nancy Pelosi au marcat din nou un moment istoric. 

Kamala și Nancy au urcat împreună pe podiumul congresului și s-au salutat simbolic, cu cotul. Asta din cauza regulilor privind combaterea pandemiei de coronavirus. Salutul cu cotul a devenit un simbol pentru mulți oficiali de stat în ultimul an de pandemie. 

Kamala Harris și Nancy Pelosi, moment istoric. Ce a zis Joe Biden 

Kamala Harris Nancy Pelosi moment istoric

Pentru prima oară în istoria Americii, în Congres s-au auzit cuvintele „Doamnă vice președinte, doamnă purtător de cuvânt”. Cele două au marcat astfel un alt moment important, care a fost subliniat de președintele Biden ca fiind primul în care președintele este încadrat de două femei în timp ce se adresează Congresului Statelor Unite. „Niciun președinte nu a spus vreodată aceste cuvinte de pe acest podium. Niciun președinte nu a spus vreodată aceste cuvinte. Și este timpul ”, a spus el. 

Invitată la un post de televiziune, Pelosi s-a arătat și ea încântată de moment, „Este destul de incitant. Și este minunat să faci istorie. Este timpul”, a spus Nancy Pelosi.  „Am făcut istorie când am fost primul vorbitor care a stat în spatele președintelui Bush. Și el a notat acest lucru. Acum este atât de interesant”, a încheiat putătoarea de cuvânt. 

În cadrul discursului susținut în fața Congresului, Biden a transmis că „va pune pe roate America”, în ceea ce privește pandemia, dar și în legătură cu alte probleme presante pentru populație. 

Foto: Facebook

Martin Scorsese e viral pe Tik Tok. Ce a făcut, alături de fiica sa

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre