Simona Ionescu / Redactor Șef

Kate Winslet trăia o mare dramă personală când s-a lansat „Titanic”. Abia acum a dezvăluit prin ce trecea

Kate Winslet trăia o mare dramă personală când s-a lansat „Titanic”. Abia acum a dezvăluit prin ce trecea
Când s-a lansat filmul „Titanic” în 1997, întreaga lume s-a schimbat, căci pelicula a realizat recorduri ce nu au putut fi egalate decât după 12 ani. Kate Winslet însă nu s-a putut bucura deloc de momentul lansării, căci trecea printr-o adevărată dramă. Actrița a dezvăluit totul abia acum.

În 1998, la un an de la lansare, „Titanic” al lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. A ocupat loc fruntaș până în 2010, când „Avatar”, tot al lui Cameron, i-a depășit performanțele până atunci inegalabile. 

Pentru Kate Winslet însă, care a interpretat rolul lui Rose, premiera filmului a fost marcată de o dramă personală, declanșată de o tragedie. Actrița a dezvăluit totul abia acum, la 27 de ani distanță, în cadrul unui interviu. 

Când filmul avea premiera, Kate Winslet își înmormânta iubitul

Kate a povestit că, atunci când filmul a avut premiera la Londra, ea suferea de toxiinfecție alimentară, astfel că nu a putut să se bucure de moment. Nici la premiera din Statele Unite nu a avut noroc, căci iubitul ei murise recent, iar ziua a coincis cu înmormântarea. 

Kate Winslet Oscar
Când „Titanic” avea premiera în SUA, Kate Winslet își înmormânta iubitul

„Când a avut premiera la Londra, mă simțeam foarte rău. Aveam o toxiinfecție alimentară gravă și, de fapt, eram în spital în Londra, foarte ciudat. Iar când a fost lansat în SUA, de fapt, eram la înmormântarea iubitului,” a explicat vedeta de origine britanică.

A urmărit „Titanic” în cinematograf cu doi prieteni

Winslet și-a amintit cum s-a strecurat într-un cinematograf din New York pentru a vedea „Titanic” pentru prima dată, alături de doi prieteni.  

Fiica lui Kate Winslet face carieră ascunzând faptul că are o mama celebră
Kate Winslet, personajul Rose în film, nu a fost prezentă la premiera „Titanic”

„Adică, e groaznic să mă gândesc la asta acum. Și, evident, nu aveam de gând să ratez asta (n.r. înmormântarea iubitului), așa că, într-un fel, am ratat tot ce era legat de lansarea ‘Titanic’ și nu știu, oare a fost felul universului de a mă proteja sau doar de a-mi reaminti să fac lucrurile care contează?” a adăugat ea, descriind ca fiind „destul de ciudat” să se afle într-un „cinematograf plin” urmărind filmul în acest fel.

Apa din Titanic nu era deloc adâncă

Kate Winslet a dezvăluit și un fapt interesant despre celebra scenă cu ușa din Titanic. De ani de zile, se dezbate dacă personajul lui Leonardo DiCaprio, Jack Dawson, ar fi putut încăpea pe bucata de lemn plutitor, alături de Rose Dewitt Bukater, interpretată de Winslet, după ce vasul s-a scufundat.

Kate Winslet a dezvăluit o parte dintre secretele de la filmările „Titanic”

În discuția de luni cu Josh Horowitz, Winslet, acum în vârstă de 48 de ani, a dezvăluit și că apa nu era nici pe departe atât de adâncă precum părea pe ecran, adăugând că îi era foarte ușor să intre și să iasă din rezervor pentru a merge la toaletă în timpul filmărilor.

„Leo stătea în genunchi”

Recunoscând că DiCaprio, acum în vârstă de 49 de ani, probabil suferă de „PTSD” ( n.r. sindrom de stres post-traumatic) din cauza întrebărilor frecvente despre momentul viral cu ușa, Winslet a vorbit despre filmarea acelei scene.

 „Ei bine, era un rezervor destul de incomod… ca să spun adevărul, apa era până la talie în acel moment”, a mărturisit actrița. 

Apa din scena cu ușa din „Titanic” îi venea de fapt lui DiCaprio până la talie

„Deci, în primul rând, întrebam des: ‘Pot să merg la toaletă?’ Apoi mă ridicam, coboram de pe ușă, mergeam până la marginea rezervorului, cam la 6 metri distanță și trebuia literalmente să îmi arunc piciorul peste margine, să mă cațăr și să mă întorc pe ușă din nou. Era groaznic”, a adăugat Winslet. 

„Oricum, da. Apa era până la talie. Îmi pare rău să spun, dar Leo stătea în genunchi. Nu ar trebui să spun asta, o să mă sune Jimmy Cameron”, a glumit Kate Winslet despre faptul că ar putea fi mustrată de regizorul James Cameron pentru dezvăluirea secretelor filmului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri