Simona Ionescu / Redactor Șef

Leon, baiatul lui Kamara, la bălăceală, după prima operație în Spania

Leon, baiatul lui Kamara, la bălăceală, după prima operație în Spania
Leon, băiatul lui Kamara, la  bălăceală. Puștiul de 6 ani va mai suporta noi intervenții chirurgicale, ale căror costuri depășesc suma pe care artistul a reușit să o strângă din surse proprii, dar și din donații. Leon va fi operat în Spania în scurt timp, iar recuperarea va fi una anevoioasă și va implica unele riscuri.

Leon, băiatul lui Kamara, a ajuns în Spania, unde va suporta noi intervenții chirurgicale, ale căror costuri depășesc suma pe care artistul a reușit să o strângă din surse proprii, dar și din donații. Până atunci, părinții face tot ce pot să distreze pe micuțul care nu a mes niciodată.

Leon, băiețelul lui Kamara, va mai suporta noi intervenții chirurgicale

Leon, fiul de 6 ani al lui Kamara, a fost programat la o nouă operație pe 27 iulie.

”E o operație care se face în Spania. Este vorba despre o intervenție la clinica din Barcelona de o alungire de mușchi care e programată pentru data de 27 iulie. Ideea este că a doua zi ne lasă să plecăm, însă există niște temeri pentru noi pentru că este vorba de o anestezie înainte de toate, care implică niște riscuri”, a spus Kamara, la Antena Stars.

Micuțul are grave probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu paralizie cerebrală. De aceea, operația lui Leon trebuie să se repete o dată la opt luni și va trebui făcută de două sau de trei ori, în funcție de evoluție și rezultate.

Cele trei intervenții chirugicale costă aproximativ 15.000 de euro, la care se adugă drumul până în Spania și recuperarea post operatorie.

Artistul a reușit să strângă o parte din sumă, dar nu suficient cât să acopere costurile totale. În plus, pot apărea oricând lucruri neprevăzute, alte cheltuieli suplimentare, cum ar fi, de exemplu, operația din SUA care este cea mai scumpă și care ar putea ajunge la 60.000 de euro.

Kamara luptă pentru fiul său

Kamara Ghedi (44 de ani) a renunțat și la concerte ca să fie lângă micuțul Leon (6 ani) care suferă de o formă de paralizie cerebrală, fiind diagnosticat cu tripareza spastică, la scurt timp după naștere.

Băiețelul a fost supus unor intervenții cu celule stem. „Progresele sunt din ce în ce mai evidente. Cu Voia Bunului Dumnezeu, Leon va avansa pas cu pas și ne va aduce și mai multe zâmbete. Le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin”, a scris Kamara pe conturile sociale, după operația din Turcia. Pentru asta, artistul a cheltuit toți banii încasați la „Ferma” (PRO TV) pe tratamentele micuțului. Problemele băiețelului au readus pacea între Kamara și Oana, mama lui Leon, așa că cei doi se îngrijesc să nu îi lipsească nimic.

Fiul lui Kamara, diagnosticat cu tetrapareză spastică

Micuțul Leon a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică, la scurt timp de la nașterea sa care a avut loc cu 2 luni înainte de termen. Problemele au început în prima zi de viață și i-au afectat micuțului partea stângă a creierului, cea responsabilă de zona motorie. Deși are 6 ani, Leon se folosește doar de un braț, poartă pampers, cântărește 10 kilograme și are nevoie de supraveghere permanentă.

Din cauza faptului că mușchii săi sunt scurți și genunchii încovoiați, Leon are mâna stângă și membrele inferioare inerte și nu a mers niciodată nici măcar de-a bușilea. Șanse de ameliorare a stării sale generale există, la fel și posibilitatea ca el să meargă normal într-o bună zi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre