Simona Ionescu / Redactor Șef

Lidia Buble are din nou probleme cu Poliția, după condamnarea cu suspendare

Lidia Buble are din nou probleme cu Poliția, după condamnarea cu suspendare
Cântăreața Lidia Buble a fost implicată recent într-un nou incident rutier care a dus la sancționarea sa. Situația nu e foarte confortabilă pentru artista care pare că are ghinion când se suie la volan.

Potrivit Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, Buble a fost oprită de polițiști în data de 20 septembrie, în jurul orei 18:50, în Sectorul 1 al Bucureștiului, pentru că nu a acordat prioritate într-o intersecție, virând la stânga fără a respecta regulile de prioritate pentru vehiculele care circulau din partea dreaptă.

Pentru această încălcare a regulilor de circulație, Lidia Buble a primit o amendă în valoare de 990 de lei, iar permisul său de conducere a fost suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

Brigada de Poliție Rutieră a transmis într-un comunicat că sancțiunea a fost aplicată în urma încălcării normelor de circulație, având în vedere riscul pe care astfel de manevre îl prezintă pentru siguranța rutieră.

”La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 18:50, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza sectorul 1, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla o femeie. Având în vedere faptul că în intersecţia în care circula aceasta a efectuat virajul la stânga şi nu a respectat obligaţia de a acorda prioritate de trecere vehiculelor care circulau din partea dreaptă, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 990 de lei, iar ca măsură complementară au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile”, a transmis Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

 Lidia Buble a fost condamnată anterior pentru dare de mită

Acest nou incident vine după ce, în noiembrie 2022, Lidia Buble a fost condamnată de Tribunalul București la un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Incidentul s-a petrecut în februarie 2021, când Buble a fost oprită de poliție pentru un control de rutină în timpul stării de alertă impuse din cauza pandemiei de COVID-19. La acel moment, cântăreața a încercat să evite testarea cu aparatul etilotest și sancționarea contravențională, oferind mită polițiștilor suma de 900 de lei. Ea nu deținea declarația necesară pentru deplasarea pe timp de noapte, conform restricțiilor impuse de autorități.

Judecătorii au decis atunci ca Lidia Buble să primească o pedeapsă cu suspendare și să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 1 București.

Cântăreața Lidia Buble se confruntă acum cu noi consecințe legale din cauza nerespectării regulilor de circulație. Deși incidentul actual nu implică acuzații de corupție, faptul că este vorba despre un nou conflict cu legea, într-un interval relativ scurt, poate afecta imaginea publică a artistei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri