Simona Ionescu / Redactor Șef

Liviu Mihaiu vorbește despre șpaga lui Sorin Ovidiu Vântu

Liviu Mihaiu vorbește despre șpaga lui Sorin Ovidiu Vântu
Fondatorul Radio Guerrilla și fostul academician Cațavencu a povestit în emisiunea „Dosare de presă”, realizată de Mirel Curea pe evz.ro, că a vrut să știe când s-au dat cele 2 milioane de euro, „unde au ajuns, dacă au ajuns, care e motivația banilor”.

Liviu Mihaiu a făcut propria sa anchetă jurnalistică pentru a putea descoperi adevărata poveste din spatele șpăgii de 2 milioane de euro pe care Sorin Ovidiu Vântu ar fi dat-o pentru ca postul de guvernator al Deltei Dunării.

„Povestea cu Vîntu am mai scris-o eu așa, dar n-am scris-o în detaliu. Povestea acestei numiri. Eu, cu Tăriceanu mă cunoșteam din 1990. L-am dus, înainte de numirea mea, în Deltă. I-am arătat și distrugerile, și…. Și m-a ascultat omul. Era prim ministru. M-am dus la Sulina. El e puțin grec, a recunoscut chestii grecești pe acolo. Și i-a plăcut ce fac eu cu Asociația Salvați Delta.

Și a apărut asta în 2016. A căzut ca un meteorit în cap. Habar n-aveam de nimic. Că, oricum, Vîntu a dat multă șpagă la viața lui, să ne înțelegem. Dar nu spunea la toți că dă șpagă. Și după, a fost foarte interesant că să faci o anchetă în care tu ești personaj al anchetei. Anchetă jurnalistică. Banii, când s-au dat, unde au ajuns, dacă au ajuns, care e motivația banilor… Și-am aflat și eu unde au ajuns. Banii au ajuns la acei doi evrei care au făcut campania electorală din 2008, pentru partid. Și, banii n-au fost dați pentru mine. Că, vorba lui Vîntu, „Băi, eu dacă voiam să am guvernator, puteam să cumpăr orice decizie a Guvernatorului din momentul respectiv. Sau a șefului lui. NU asta e problema. Cu 10-15.000 rezolvam ce voiam. Nu am dat 2 milioane pe Mihaiu.”

El au dat banii pentru altceva. Au dat la campania electorală, cum se cotiza, și-ntr-o parte, și-n alta. Plus că el avea un plan, că de aia am aflat. Avea un plan să-l izoleze pe Blaga cu PD-ul, că singurul care lătra la Băsescu și se mai lua la șuturi cu Băse, ca președinte, era Blaga. Buldogul. Așa-zis Buldogul.

Și-atunci, el avea operațiuni de-astea megalomaniace. A apărut scandalul, ceea ce e foarte bună coincidența, este că a apărut scandalul exact cu câteva zile înainte de prescriere și exact cu două luni înainte de campania electorală.

Adică, bă, cu două luni înainte de campania electorală, când ALDE avea 9-10%, 12%, avea bine. Și în astea două luni de rulat cu acoperiții la televizor, dosarul, a scăzut până la 5%. Nu sub 5%, ghinion. Și astfel, s-a închis coaliția PSD-ALDE. Coincidență sau lovitură de stat?”, se întreabă Liviu Mihaiu.

Interviul cu Liviu Mihaiu îl puteți urmări aici.

Iar asta scriam eu pe această temă, în 31 iulie 2016: Lovitura de grație pe care a dat-o Vîntu în cazul „Mită pentru Olteanu și Tăriceanu“

Adelina Pestritu l-a executat pe nepotul mitocan a lui Becali. Ce sumă i-a luat vedeta

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre