Simona Ionescu / Redactor Șef

Locul de suflet al regelui Charles. Acolo se izolează Suveranul când are nevoie de liniște

Locul de suflet al regelui Charles. Acolo se izolează Suveranul când are nevoie de liniște
Regele Charles a fost nevoit să-și întrerupă temporar îndatoririle regale în urma unei scurte internări în spital, cauzată de efectele secundare ale tratamentului său pentru cancer. Suveranul s-a retras în cel mai drag loc al sufletului său, unde ajunge întotdeauna când are nevoie de liniște.

Regele Charles s-a retras la Highgrove Estate, reședința sa rurală din Gloucestershire, un loc care deține o semnificație specială pentru el și care îi oferă confort în lupta sa cu boala.

Potrivit informațiilor oferite de Palatul Buckingham, Suveranul a amânat mai multe angajamente oficiale, printre care o călătorie planificată alături de regina Camilla la un refugiu balnear din Africa și tradiționala sa vacanță anuală în România.

Highgrove Estate, sanctuarul regelui Charles

Locul de suflet al regelui Charles. Acolo fuge Suveranul când are nevoie de liniște
Moșia de la Highgrove Estate, locul preferat al regelui Charles

Cele câteva ore în care regele Charles a stat la spital au fost descrise de sursele palatului drept un „hop minor” pe drumul său „foarte pozitiv” spre recuperare, dar a fost suficient pentru a impune o pauză în programul său aglomerat.

Cu câteva zile în urmă, regele Charles a fost fotografiat părăsind Clarence House din Londra pentru a se îndrepta spre Highgrove Estate, unde a petrecut weekendul într-un „refugiu reconfortant”. Situată în satul retras Doughton din Gloucestershire, Highgrove Estate, este una dintre cele mai prețuite proprietăți ale lui Charles, achiziționată de Ducatul de Cornwall în 1980 pentru 865.000 de lire sterline.

Suveranul a transformat proprietatea într-o moșie ecologică

Construită în stil georgian în secolul al XVIII-lea, reședința a fost transformată de-a lungul a peste trei decenii de Charles într-o moșie ecologică de 900 de acri, reflectând pasiunea sa de-o viață pentru mediu.

„Când a cumpărat Highgrove, era doar o mică grădină amenajată, multă vegetație neîngrijită, niște pășuni și câțiva stejari. De atunci, regele și-a pus inima și sufletul în transformarea grădinilor din jurul casei,” a menționat editorul regal Danielle Stacey.

În grădină se găsesc copaci plantați de regele Charles și nepotul său, prințul George

Locul de suflet al regelui Charles. Acolo fuge Suveranul când are nevoie de liniște
Regele Charles la Highgrove Estate

În grădinile de la Highgrove pe care regele Charles le întreține personal, Suveranul a limitat utilizarea pesticidelor și a substanțelor chimice nocive.

„La fel cum prințesa de Wales a spus că natura a fost sanctuarul familiei ei, în special în timpul propriei lupte împotriva cancerului, fără îndoială că și Highgrove este un loc de mângâiere pentru rege,” a adăugat Danielle Stacey.

Moșia găzduiește copaci cu semnificație specială, precum cei plantați de Charles și de nepotul său, Prințul George, în 2015, când acesta avea doar doi ani. Dar și o căsuță în copac recent renovată.

Loc de consolare pentru regele Charles

Highgrove a devenit un refugiu esențial pentru Charles de la diagnosticul său de cancer, oferindu-i un spațiu unde poate scăpa de presiunile publice și se poate bucura de plimbările lungi zilnice pe care le iubește.

„El are de multă vreme o pasiune pentru mediu și iubește aerul liber, iar acesta este un loc în care se poate simți cu adevărat în largul său,” a declarat Danielle Stacey. Deși petrece doar aproximativ cinci săptămâni pe an la Highgrove de când a devenit monarh, moșia rămâne un loc de consolare, mai ales în contextul actual al sănătății sale.

Presa britanică a subliniat a numit Highgrove drept „tonicul perfect” pentru recuperarea regelui. Anularea călătoriilor internaționale a stârnit îngrijorări minore, dar Palatul Buckingham a asigurat publicul că tratamentul său „continuă într-o direcție foarte pozitivă”.

Sursă foto: OK Magazine

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri