Simona Ionescu / Redactor Șef

Lovitură cumplită pentru familia cântăreței Denisa Răducu. Sora vedetei e distrusă

Lovitură cumplită pentru familia cântăreței Denisa Răducu. Sora vedetei e distrusă
Moartea Denisei Răducu în 2017, la doar 27 de ani, a întristat o Românie întreagă. Situația s-a complicat din ce în ce mai mult.

După ce Denisa Răducu a trecut la cele veșnice, sora acesteia, Adelina, a deschis proces pentru moștenire.

Lovitură cumplită pentru familia cântăreței Denisa Răducu. Sora vedetei e distrusă

La un an după nenorocirea prin care a trecut în 2017, sora Denisei Răducu, Adelina, a solicitat în instanță drepturile de autor asupra tuturor melodiilor interpretate de una dintre cele mai îndrăgite artiste care, în acest moment, sunt deținute de mai multe case de discuri și studiouri.

Procesul s-a terminat, însă nu în favoarea Adelinei, care a primit o palmă zdravănă. În plus, Adelina a avut și un scandal cu unchiul lor, cunoscutul interpret Florin Pește, cel care a lansat-o pe Denisa în lumea muzicii. Adelina l-a chemat în instanță și pe Liviu Dovleac, vărul Denisei și fostul ei impresar, dar și societățile: Amma Music&Sound, Kompact Sound, Roton Music, Viper Production, Zoom Media, Made In Studio, Playone Media și Zoom Euro Divers.

Sentința dată de judecători e pur și simplu șocantă

După ce dosarul s-a dus de la o instanță la alta a ajuns și la Tribunalul București, care au dat o decizie incredibilă, respingând tot ce a cerut Adelina. Mai mult decât atât, femeia e obligată să plătească și cheltuielile de judecată, în valoare de 11.500 de lei. ”Respinge excepțiile lipsei calității procesuale a pârâților ROTON SRL, PLAYONE MEDIA WEB SRL, MADE IN STUDIO SRL și DOVLEAC ILIE LIVIU ca fiind neîntemeiate. Ia act de renunțarea la judecată față de pârâta VIPER PRODUCTION SRL.

Respinge cererea ca fiind neîntemeiată. Obligă reclamanta să achite pârâtei ROTON SRL suma de 500 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocațial și pârâtei MADE IN STUDIO SRL suma de 11.257,64 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocațial. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în decizia Tribunalului București.

Adelina și soțul ei vor face recurs

Într-o intervenție pentru Fanatik, soțul Adelinei, la fel de tulburat ca și sora vedetei spune că vor face recurs.  ”Am aflat și noi, cu stupoare, de sentința din prima instanță. Ce pot să spun este că nu va rămâne așa, este o decizie cel puțin dubioasă, ca să nu folosesc cuvinte urâte. Și noi, și domnul avocat Ionașcu, nu înțelegem o asemenea decizie a judecătorilor.

Normal, după ce vom vedea motivarea, vom ataca cu apel, cred că este incredibil ca niște magistrați să dea o sentință în care artistul este văduvit de drepturile sale. Sunt convins că la apel vom câștiga ceea ce ni se cuvine. Ceea ce se cuvine, de fapt, Adelinei, că ea este moștenitoarea drepturilor Denisei”, a declarat Florian. La mijloc sunt bani mulți, întrucât doar din vizualizările de pe Youtube, piesele Denisei valorează zeci de mii de euro pe an.

Sursă foto: Kanal D

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre