Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri necunoscute despre Anca Parghel. Povestea de viață a legendarei cântărețe de jazz

Lucruri necunoscute despre Anca Parghel. Povestea de viață a legendarei cântărețe de jazz
«Mai bine vultur o zi decât găină toată viaţa...», a fost motto-ul după care s-a ghidat toată viața una dintre cele mai mari cântărețe de jazz din lume, Anca Parghel.

I-a uimit pe toți cu vocea sa cu adevărat ieșită din comun, dar au fost puțini cei care au știut cine era cu adevărat Anca Parghel, când nu era în fața reflectoarelor.

Lucruri necunoscute despre celebra cântăreață Anca Parghel. Nimeni nu a știut așa ceva

Într-un interviu acordat revistei Taifasuri cu puțin timp înainte de a trece la cele veșnice, Anca Parghel și-a pus sufletul pe tavă și a mărturisit că este o femeie mai simplă decât ar crede cineva care, la un moment dat a vrut să lase tot și să se călugărească. De asemenea artista a recunoscut că nu-i place să piardă timp și bani, de aceea chiar și rochiile de scenă și le face tot singură.

„Nu am fost niciodată la cosmetică și fac reproduceri după Luchian sau Grigorescu”

„Ca să nu plec din lumea asta de tot, la un moment dat am vrut să mă fac măicuţă, dar preoţii au spus că nu e pentru mine. Mi-au spus că nu mă pot primi, pentru că sunt o persoană publică. Dar mai am atâtea de făcut! Uite, de exemplu, eu niciodată n-am fost la cosmetică, pentru că nu-mi place să pierd timp şi bani.

Până şi hainele mi le fac singură. Dacă mi se rupe rochia fac o broderie în locul acela şi e ca nouă. Pictez şi fac reproduceri după Luchian sau Grigorescu. Vă daţi seama câte lucru mai avem de făcut?”, s-a destăinuit artista.

Copiii, iubiții ei

După divorțul de soț, Anca n-a mai vrut pe nimeni în viața ei și și-a crescut cei doi copii ca pe niște iubiți și niciodată nu le-a făcut morală. „I-am crescut ca pe nişte fraţi şi totodată ca pe nişte iubiţi. Niciodată nu am vorbit urât cu copiii mei, aşa cum fac unii părinţi. Din genii şi superbi nu-i scoteam.

Ciprian mai lua câte o cafteală, pentru că nu voia să cânte cu vocea, iar în momentul următor se urca pe scenă şi-i plăcea. Tudor a fost foarte matur de mic, un copil ieşit din comun şi aşa a rămas şi acum. Un fel de bătrânel. Nu mi-a fost uşor, pentru că trebuia să mă împart între copii, carieră, soţie şi profesoară la sute de studenţi.

Dar nu aveam altă alternativă. Eu sunt un familist convins, un răzeş şi am sentimentul de mamă a tribului pentru oricine se alătură familiei noastre. Eu n-am fost genul de mamă care să facă morală copilului dacă nu face lucrul ăla sau ăla. Eu am pus mâna şi am făcut eu, iar ceilalţi mi-au urmat exemplul”, a mai spus vedeta.

Răpusă de cancer ovarian

La 28 iunie 2008, Anca Parghel a fost internată în spital în urma unor dureri de cap și de stomac, fiind ulterior diagnosticată cu un cancer ovarian, care se pare că în cazul său a fost ereditar.

Anca Parghel a decedat la 5 decembrie 2008, la Spitalul Județean din Timișoara, și a fost înmormântată pe aleea Artiștilor din cimitirul Bellu din București.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre