Simona Ionescu / Redactor Șef

Ludovic Orban l-a confundat pe Iohannis cu Ceaușescu? Premierul i-a făcut o urare telepatică președintelui, de ziua sa

Ludovic Orban l-a confundat pe Iohannis cu Ceaușescu? Premierul i-a făcut o urare telepatică președintelui, de ziua sa
Premierul a avut o dimineață încărcată, sâmbătă, 13 iunie. A participat la ceremoniile legate de comemorarea Mineriadei din 1990 și a stat de vorbă cu presa, informează Evz.ro. Întrebat de o jurnalistă dacă i-a urat ceva președintelui Iohannis de ziua lui, premierul Ludovic Orban a făcut o declarație ce părea că vine din alte timpuri.

Probabil luat prin surprindere, cu glas tremurând, posibil din cauza măștii, premierul Ludovic Orban  spus: ”Deja i-am urat președintelui Iohannis în gând ”La mulți ani”. Cu siguranță o voi face mai târziu și personal”, scrie Evz.ro.

Președintele Klaus Iohannis își sărbătorește ziua acasă, la Sibiu. Nu a uitat să mulțumească tuturor celor care i-au făcut urări pe pagina sa de Facebook. El le-a transmis următorul mesaj: ”Vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și mesajele pe care mi le-ați transmis astăzi! Îmi sunteți alături, iar susținerea voastră înseamnă foarte mult pentru mine”.

Când și cum a devenit liberal Klaus Iohannis

La 20 februarie 2013 s-a înscris în Partidul Național Liberal (PNL), iar la 23 februarie 2013 a fost ales, la Congresul ordinar al PNL, prim-vicepreședinte al partidului.

La 28 iunie 2014, în cadrul Congresului ordinar al PNL, a fost ales președinte al acestui partid, primind 95% din voturile delegaților la Congres. În cadrul aceluiași congres a avut loc și fuziunea dintre PNL și PDL, în urma căreia a rezultat alianța electorală Alianța Creștin Liberală Partidul Național Liberal-Partidul Democrat Liberal (ACL PNL-PDL).

La 11 august 2014, Biroul Politic Național comasat PNL-PDL a decis desemnarea liderului liberalilor, Klaus Iohannis, drept candidat al ACL la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. În primul tur de scrutin al alegerilor, din 2 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a obținut 30,37% din voturi, iar principalul său contracandidat, Victor Ponta, reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, a obținut 40,44% din voturi.

La 16 noiembrie 2014, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a fost ales președinte al României, cu 54,43% din voturi. La 21 noiembrie 2014, Curtea Constituțională a României a confirmat rezultatele alegerilor prezidențiale și a validat alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte.

La 18 decembrie 2014 și-a depus mandatul de președinte al PNL și și-a anunțat demisia din partid, ca urmare a alegerii sale în funcția de președinte al României.

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre