Simona Ionescu / Redactor Șef

Marian Vanghelie s-a făcut de râs cu candidatura la Primăria sectorului 5. Câte voturi a obținut după 4 mandate de primar

Marian Vanghelie s-a făcut de râs cu candidatura la Primăria sectorului 5. Câte voturi a obținut după 4 mandate de primar
S-a terminat numărătoarea voturilor pentru primăria sectorului 5. Marian Vanghelie și-a dorit enorm să revină pe scaunul de primar, dar a rămas cu buza umflată. A fost ultimul de pe listă.

Discuțiile care au avut loc în jurul lui Cristian Popescu Piedone și a fiului său, Vlad Piedone, nu i-au dat înapoi pe bucureșteni după cum arată datele oficiale de la alegerile 2024. Juniorul a fost ales cu peste 43 la sută din voturi și i-a luat locul tatălui la Primăria sectorului 5, iar Marian Vanghelie  a rămas cu ochii în soare. A avut printre cele mai puține voturi.

Vanghelie a rămas codaș în alegerile locale

Vanghelie a sperat că va ajunge primar… Nu s-a întâmplat…

Marian Vanghelie a revenit în politică și și-a făcut speranțe că, după patru mandate la Primăria sectorului 5, bucureștenii vor dori să-l readucă pe scaunul de edil. Dar situația a fost exact pe dos, pentru că Marian Vanghelie a strâns puțin peste 4000 de voturi.

Înainte de alegeri, Vanghelie  a vorbit și de procesele pe care le are, de condamnarea de peste 11 ani care nu e definitivă, mărturisind că cele mai mari bătălii sunt cu „domnul Coldea, cu domnul Dumbravă, cu domnul Hellvig, care au fost și au condus anumite sisteme și au crezut că devin puternici dacă termină din clasa politică oamenii care au ceva de spus”.

Marian Vanghelie: „Am făcut și producție, am făcut de toate”

Documentul de la Autoritatea Electorală arată cum s-au încheiat alegerile locale 2024 la Sectorul 5. Vlad Popescu Piedone a avut 43.292 de voturi și a fost primul primar din București validat de BEC, pentru că la această primărie nu a existat disfuncții de organizare sau scandal. Vanghelie s-a făcut însă de râs, după ce a invocat că este dorit de cetățenii sectorului.

Vanghelie a strâns 4.696 de voturi la alegerile din 2024

Pe de altă parte, Vanghelie care spunea că „am mai avut vreo 15 procese” a mărturisit și cum a ajuns în politică și cum l-a cunoscut pe Piedone senior. El a mărturisit că, pe vremea lui Ceaușescu făcea „bișniță”, iar Cristian Popescu era „bucătar.!”.  

„La vremea respectivă mă duceam și cumpăram carne, pentru că nu se găsea carne și se stătea câte o săptămână, două, trei, patru, se stătea la coadă.

Apoi am întrat în cooperație, pe vremea răposatului, am fost director comercial, după care am făcut business vreo câțiva ani de zile, am făcut vreo 30 de milioane de dolari. Fără politică, fără nimic, fără nimeni, doar eu, pe persoană fizică, Marian Vanghelie, cu vreo 30 de magazine, am făcut și producție, am făcut de toate și apoi, apoi, apoi, am intrat și în politică”, a spus Vanghelie. El crede că este „un om normal, cu un sechestru destul de mare”, pus de oamenii care încercă să „îl blocheze financiar”.

Nuțu Cămătaru i-a dedicat o pagină în celebra sa carte

Nuțu Cămătaru a vorbit despre Vanghelie în cartea sa

Cunoscut ca personajul care a luat cea mai mare mită, Vanghelie susține că „de la 500 de milioane din seara respectivă când m-au arestat, au ajuns la 7 milioane” și că nu există nicio dovadă că ar fi luat acești bani. „De la declarația de avere a început acest dosar și dacă am câștigat declarația de avere că e corectă, păi nu credeți că dosarul ăsta nu mai are sens”, a întrebat Marian Vanghelie reporterul care-i lua un interviu cu puțin înainte de alegeri. 

Tot atunci, fostul edil al sectorului 5 timp de patru mandate, organizatorul celebrelor revelioane, numite „Vanghelion”, declara că va câștiga primăria, că locuitorii îl iubesc și știu ce lucruri bune a făcut pentru ei. După cum se vede din tabel, și fiica lui Corneliu Vadim Tudor a luat cu circa 2.000 de voturi peste el.

Sunt puțini cei care știu că ultimele rânduri din cartea lui Nuțu Cămătaru, „Dresor de lei și de fraieri,” publicată în 2021, îi sunt adresate lui Vanghelie. Epilogul cărții se poate citi în imaginea de mai sus, unde interlopul Nuțu Cămătaru, locuitor al Sectorului 5, susține că Marian Vanghelie este mincinos. El îi declară autorului cărții, Codin Maticiuc, un pic despre relația lor, punctând faptul că l-a ajutat pe Vanghelie în trecut să ajungă primar. Sarcastic, liderul clanului Cămătaru, îi prevede lui Marian Vanghelie că va ajunge la închisoare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre