Simona Ionescu / Redactor Șef

Mario Iorgulescu, găsit vinovat pentru omor. A fost condamnat definitiv

Mario Iorgulescu, găsit vinovat pentru omor. A fost condamnat definitiv
Pe 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a provocat o nenorocire. În urma unui accident, Dani Vicol, tatăl a doi copii, a murit pe loc, iar Mario a ajuns la spitalul Elias. Acum, a fost condamnat definitiv pentru omor și conducerea autovehiculului sub influența alcoolului și a drogurilor.

La cererea părinților, Mario Iorgulescu a fost externat și dus în Italia, unde a fost internat într-o clinică privată. Au sperat că-l vor scăpa de rigorile legii, dar și-a primit pedeapsa pentru ce a făcut. A fost condamnat la 13 ani și opt luni de închisoare.

Pe toată perioada urmăririi penale și a desfășurării procesului în instanță, Mario Iorgulescu nu a fost audiat de către procurori sau magistrați.  Într-o primă instanță, tânărul a primit o pedeapsă de 15 ani și opt luni de închisoare, dar avocații au făcut apel. Magistrații i-au scăzut din pedeapsă și va sta în spatele gratiilor 13 ani și opt luni.

„Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an și 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), inculpatul Iorgulescu Gino Mario urmând să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare. (…)”, se arată în decizia instanței.

Judecătoarea care l-a condamnat a mărturisit că avea discernământ când a produs accidentul

În decizia de condamnare, judecătoarea Manuela Orzaţă de la Tribunalul Bucureşti a subliniat faptul că Mario Iorgulescu a știut ce a făcut în momentul nenorocirii, întrucât avea discernământ. Și nici nu a avut afecțiuni psihice care să-l împiedice să fie transferat din Italia pentru a participa la proces.

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Va fi extrădat sau nu Mario Iorgulescu?

În acest moment se pune întrebarea dacă Mario Iorgulescu va fi extrădat sau nu în România. În 2022 Curtea de Apel din Milano a refuzat extrădarea fiului președintelui LPF, motivând că starea lui psihică „este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”. Deși au existat mai multe persoane care s-au aflat în Italia când au fost condamnate definitiv, în acest moment nu se cunoaște situația tânărului. Cu ceva timp în urmă, acesta a mărturisit că nu vrea să se întoarcă în România.

„Vreau să le spun că aș vrea să dau timpul înapoi, nu aș mai face acea greșeală”

„Nu vreau să mă întorc în România. Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia (…) Nu am încercat să vorbesc vreodată cu familia victimei. Dar aș vrea să le transmit ceva, să îmi cer scuze. Vreau să le spun întâi condoleanțe. Chiar sunt sincer. Dar vreau să le spun că oamenii mai și greșesc. Vreau să le spun că aș vrea să dau timpul înapoi, nu aș mai face acea greșeală. Nu pot să dau timpul înapoi, dar pot să le fac o promisiune.

Voi avea grijă de acei copii, nu le va lipsi nimic, niciodată, mă voi ocupa personal, eu și familia mea. Voi face tot posibilul să nu ducă lipsă de nimic, chiar știu că le este greu fără tată, mi-aș fi dorit să nu se întâmple asta”, mărturisea Mario Iorgulescu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre