Simona Ionescu / Redactor Șef

Mario Iorgulescu își joacă ultima carte în instanță. Ce șanse are fiul șefului LFP să scape de anii grei de închisoare

Mario Iorgulescu își joacă ultima carte în instanță. Ce șanse are fiul șefului LFP să scape de anii grei de închisoare
Nemulțumiți de decizia Tribunalului București din luna februarie, în cazul lui Mario Iorgulescu, care a accidentat mortal un pieton, avocații au formulat recurs. Astfel, dosarul a ajuns la Curtea de Apel București și urmează a fi judecat.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, unde instanţa, potrivit legii, ar trebui să înceapă cu „ascultarea inculpatului, când aceasta este posibilă”.

După judecarea apelului, instanța ar putea da una dintre următoarele soluții:

  • respingerea apelului, ca nefondat, şi menținerea deciziei de condamnare de la Tribunalul Bucureşti;
  • admiterea apelului lui Mario Iorgulescu sau a celui formulat de procurori. În acest caz, judecătorii fie vor pronunța o nouă hotărâre, fie vor decide rejudecarea cauzei, iar dosarul se va întoarce la Tribunalul Bucureşti.

Avocaţii lui Mario Iorgulescu au anunţat public că vor insista pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice ce ar trebui să stabilească dacă, din punct de vedere medical, clientul lor „are reprezentarea faptelor şi a susţinerilor sale, cu alte cuvinte dacă poate sta într-un proces penal”.

Mario Iorgulescu contrazice spusele avocaților

Potrivit documentelor depuse la dosar de către avocații săi, Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică din Italia. Din august 2020, de când dosarul a fost trimis în instanță, el nu a putut fi audiat de niciun judecător, nici măcar prin videoconferință.

Fiul șefului LFP îi cam contrazice pe avocați, în sensul că nu pare deloc atât de bolnav precum spun aceștia. Pare să aibă o viață activă și postează pe Instagram.

Mario Iorgulescu se află în continuare în Italia, sub pretextul recuperării medicale, și a postat, recent, o poză cu el, pe Instagram, în care anunța pe toată lumea că e foarte bine. De asemenea, a pus o grămadă de tag-uri cu mesaje ascunse. „Relaxare”, „Viaţă bună”, „Crede în lege”, „Lege şi ordine”, „Justiţie”, „Mafia” şi „Toate bune” au fost tag-urile folosite de fiul şefului LPF pentru a descrie stările sale.

Pentru ce este judecat Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu a fost condamnat pe 10 februarie 2023 la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor. Chiar dacă el a omorât un tânăr într-un accident rutier, procurorii şi judecătorii au căzut de acord că fapta comisă se încadrează la crimă. Se pare că, în seara accidentului, Mario Iorgulescu consumase atât alcool, cât și droguri înainte de a se urca la volan.

Tot în luna februarie, Tribunalul București a mai decis ca Mario Iorgulescu  va trebui să plătească familiei victimei 50.000 de euro cu titlu de daune materiale şi suma de 100.000 de euro cu titlu de daune morale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre