Simona Ionescu / Redactor Șef

Mărturisirile lui Dolph Lundgren de pe patul de spital. Actorul din Rocky are cancer pentru a doua oară

Mărturisirile lui Dolph Lundgren de pe patul de spital. Actorul din Rocky are cancer pentru a doua oară
Cunoscutul actor din filmele de acțiune, Dolph Lundgren se luptă, pentru a doua oară în viață, cu o boală cruntă: cancer pulmonar. Dacă prima dată a crezut că a învins cancerul, boala a recidivat, iar Dolf se află iar, în spital.

Actorul Dolph Lundgren se luptă cu cancerul pentru a doua oară. Totul a pornit în 2015, când medicii au depistat o tumoare la unul dintre rinichii actorului. Ulterior, Dolph a fost nevoit să facă scanări periodice, mai întâi la șase luni, apoi în fiecare an, a spus actorul într-un interviu de televiziune.  „E a doua zi după operația mea, mi-au scos o tumoare, apoi au scos încă două pe care le-au găsit și alte trei mici. Dacă moare, moare”, adaugă el, referindu-se la citatul său memorabil din filmul Rocky IV din 1985. Starul a descoperit că are din nou cancer în 2020. „În 2020, m-am întors în Suedia și aveam un fel de reflux acid, nu știam ce este, așa că am făcut un RMN. Au descoperit că mai erau câteva tumori în jurul acelei zone. Au mai găsit o tumoare la ficat”, spune Dolph Lundgren.

Tumoarea era de dimensiunea unei lămâi

„Chirurgul m-a sunat și mi-a spus că a crescut, până la dimensiunea unei lămâi mici. Au început să spună lucruri de genul: „Ar trebui să iei o pauză și să petreci mai mult timp cu familia ta”. L-am întrebat cât timp mai am, cred că a spus 2-3 ani, dar mi-am dat seama din vocea lui că nu crede asta și că e vorba de mult mai puțin timp”, adaugă Dolph Lundgren.

Dolph Lundgren : „Există o legătură între cancer și steroizi”

Actorul, cunoscut pentru fizicul său foarte musculos, crede că utilizarea steroizilor a avut un impact asupra corpului său, „Am încercat steroizi în anii 80, 90. Nu știu dacă asta are legătură cu cancerul, bineînțeles, dar m-a lovit gândul ăsta. M-am gândit la asta, mereu crezi că ai făcut o greșeală. Cred că poate există o legătură între terapia cu testosteron și cancer. Am luat steroizi când eram mai tânăr, din când în când, poate zece ani. Depinde de tipul de film pe care l-am făcut”, mai spune actorul suedez.

Tumorile s-au micșorat cu 90%

Actorul urmează tratament oncologic și se pare că tumorile s-au micșorat considerabil. Inițial, tumorile erau rezistente la tratament, iar medicii îi mai dăduseră doar trei-patru luni de trăit. Până la urmă a mers pe mâna unui medic oncolog din Marea Britanie,c are i-a schimbat compelt planul de tratament. „Dacă aș fi urmat celălalt tratament, mi-ar mai fi rămas de trăit în jur trei sau patru luni Prognosticul este că, sperăm, când le vor scoate, nu va mai exista activitate canceroasă, iar medicamentele pe care le iau vor suprima orice altceva”, a adăugat, optimist, Dolph Lundgren, eroul negativ din Rocky IV.

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre