Simona Ionescu / Redactor Șef

Meghan Markle vrea să candideze la președinția SUA. Își face relații în lumea bună pentru a construi o campanie și a strânge fonduri

Meghan Markle vrea să candideze la președinția SUA. Își face relații în lumea bună pentru a construi o campanie și a strânge fonduri
Meghan Markle nu a făcut niciun secret din politica sa liberală sau din dorința sa de a promova Partidul Democrat. De altfel, în timpul cursei prezidențiale din 2020, a părut să sugereze că alegătorii americani ar trebui să îl susțină pe Biden în locul lui Trump.

Acum, când campania din 2024 se accelerează, se speculează că însăși ar putea candida. Speculații pe care ea nu a făcut mare lucru pentru a le atenua.

Glen Owen, editorul politic al publicației The Mail on Sunday, a relatat anterior că Meghan „a creat o rețea de relații printre democrații de rang înalt în vederea construirii unei campanii și a unor echipe de strângere de fonduri pentru o candidatură la președinția SUA”.

Nu este clar când ar putea avea loc o astfel de încercare, dar mulți sunt de acord că ducesa de Sussex nu a stat cu mâinile în sân, iar zvonurile privind ambițiile sale politice persistă. Pe cine a curtat soția lui Harry?

Guvernatorul democrat al Californiei, Gavin Newsom

Gavin Newsom, guvernator al Californiei

La începutul anului 2021, The Sun a obținut o notă care sugerează că Meghan și Harry au participat la o întâlnire virtuală de o oră cu guvernatorul democrat al Californiei, Gavin Newsom, cu doar două săptămâni înainte de votul pentru alegerile prezidențiale din 2020 din SUA.

Momentul este interesant, deoarece Newsom se confruntase cu apeluri pentru a se ocupa de o femeie de culoare care să o înlocuiască pe senatoarea californiană Kamala Harri. Alegerea înlocuitoarei ar fi fost la îndemâna lui Newsom, care în cele din urmă a ales-o pe prima senatoare latino din California, Alex Padillo.

Este acesta un rol pe care Meghan și l-ar fi dorit pentru ea însăși? Newsom, în vârstă de 55 de ani, a refuzat să discute conținutul întâlnirii, dar o sursă politică de rang înalt de la Westminster a declarat pentru Mail Royals că întâlnirea virtuală s-a încheiat cu aceste cuvinte: „Nu am de gând să te fac senator”. Nu se știe dacă Newsom s-a mai întâlnit cu ducii de Sussex de atunci.

Prințul Harry îl intervievează pe fostul președinte Obama în cadrul emisiunii Today, difuzată în decembrie 2017, în calitate de redactor invitat

Soții Obama, fostul președinte și prima doamnă

Primii oameni de culoare care au ocupat Casa Albă, Barack și Michelle Obama, se pare că sunt, de asemenea, curtați de Meghan. Pentru că, deși nu mai sunt în funcție, ei rămân influenți atât în rândul democraților.  În 2017, prințul Harry i-a luat un interviu lui Barack Obama pentru programul Today de la BBC Radio 4 și se crede că cei doi bărbați s-au înțeles foarte bine.

De asemenea, el l-a cunoscut pe Obama prin intermediul activității sale cu militarii răniți. În timpul campaniei prezidențiale din 2020, Meghan s-a adresat unei organizații cofondate de Michelle Obama pentru a încuraja participarea la alegeri, „When All Women Vote Couch Party”.

Harry și Meghan au vrut să se reîntoarcă de la înmormântarea reginei Elisabeta la bordul avionului prezidențial Air Force One

Soții Sussex au angajat, de asemenea, personal cu conexiuni politice adecvate, inclusiv cu purtătoarea lor de cuvânt, Miranda Barbot, care a lucrat la campania de realegere a președintelui Obama. Potrivit Dailymail, soții Sussex chiar au cerut să se întoarcă de la înmormântarea Reginei Elisabeta la bordul avionului prezidențial Air Force One, dar solicitarea ar fi fost refuzată.

De asemenea, s-a afirmat că Prima Doamnă, Dr. Jill Biden, ar fi fost rugată să participe la Jocurile Invictus 2022 ale Prințului Harry, dar că a refuzat invitația, pentru a nu intra în conflict cu Familia Regală.  Jill Biden a mai participat la jocuri anterior, dar acum se crede că a fost sfătuită să nu o facă.

Prințul Harry se întâlnește cu Joe Biden la Jocurile Invictus 2017. Harry a stabilit legături atât cu familia Biden, cât și cu familia Obama prin sprijinul său pentru militarii răniți

Harry a cunoscut-o pe Jill Biden când aceasta l-a ajutat să găzduiască un eveniment Zoom pentru sportivii războinici răniți în septembrie 2021. Cei doi plănuiseră să participe împreună la Jocurile Invictus din acel an, dar, având în vedere că pandemia încă făcea ravagii, evenimentul a devenit o întâlnire online. Harry și Jill Biden s-au lăudat reciproc, soția președintelui SUA mulțumindu-i ducelui pentru că s-a dedicat „ridicării membrilor serviciilor din întreaga lume”.

Meghan a primit un premiu pentru „o poziție eroică împotriva rasismului”

După ce prințul William s-a alăturat familiei fostului președinte John F. Kennedy pentru ceremonia de decernare a premiului Earthshot, familia Sussex a ajuns la o „altă ramură” „ clanului Kennedy. În timp ce William s-a îndreptat spre Boston și Biblioteca JFK, condusă de descendenții fostului președinte asasinat, Harry și Meghan au avut o ofertă din partea rivalilor Kennedy, gala Ripple of Hope din New York.

Aceasta este condusă de fundația Robert F Kennedy Human Rights, creată de familia fratelui mai mic și procuror general al lui JFK, Bobby Kennedy, care a fost asasinat. Fundația chiar i-a oferit lui Meghan un premiu pentru că a luat „o poziție eroică împotriva rasismului”. Lui Meghan nu i-a scăpat faptul că Robert F. Kennedy Jr., un avocat de mediu, sceptic în materie de vaccinuri și fiul lui Bobby Kennedy, s-a alăturat acum cursei pentru nominalizarea democrată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre