Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteo. Tremurăm de frig de mâine, dar din 15 martie totul se schimbă

Meteo. Tremurăm de frig de mâine, dar din 15 martie totul se schimbă
Ne-am bucurat de soare în ultimele zile, dar de mâine vremea se schimbă radical.

Tremurăm de frig de mâine, dar din 15 martie totul se schimbă. Din această noapte se așterne gerul peste Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei. A fost emis un cod galben de către meteorologi, începând cu ora 03:00, valabil până joi dimineață.

Cod galben de ninsori

După miezul nopții se așterne gerul în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Conform avertizărilor, până joi dimineața se va depune un strat considerabil de zăpadă.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. 

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. 

În următoarele săptămâni, temperaturile cunosc o ușoară abatere de la normal și va fi destul de rece săptămâna aceasta, apoi vremea devine normală pentru această perioadă. Și precipitațiile se vor încadra în limitele cunoscute acestei perioade de primăvară.

8 – 15 Martie 

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar și în general deficitar în nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. 

15 – 22 Martie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali. 

22 – 29 Martie 

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. 

29 Martie – 5 Aprilie 

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Sursa: INMH, citat de Hotnews

Sfaturi de frumusețe pe care orice femeie ar trebui să le cunoască

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre