Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii au dat verdictul. Ne vom topi de căldură!

Meteorologii au dat verdictul. Ne vom topi de căldură!
După un val de ploi torențiale, care au distrus totul în calea lor, meteorologii anunță caniculă.

Directorul Administrației Naționale a Meteorologiei, Elena Mateescu a declarat că temperaturile vor crește simțitor în următoarea perioadă. Disconfortul va fi și mai ridicat din cauza umezelii.

„Aversele vor fi unele torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului”

„Vorbim în continuare, din păcate, de fenomene de instabilitate atmosferică. Își vor face apariția din nou începând de mâine după-amiază. Mâine vom consemna astfel de fenomene în mod deosebit în zona de munte, dar și în Banat, în Crișana, Transilvania și Nordul Moldovei.

Vin temperaturile ridicate!

Regimul de temperaturi va fi unul în creștere mâine, deja vom consemna, din nou, 31-32 de grade. Aversele vor fi unele torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe secvențe scurte de timp, vom consemna posibil, din nou, valori și cantități de apă de 15-25, izolat peste 30-40 de litri/metru pătrat.

„Debutul lunii lui Cuptor va aduce din nou valori de temperaturi apropiate de pragul de caniculă, 34, posibil 35 de grade”

Astfel de fenomene vor fi de interes și la mijlocul săptămânii, pentru ziua de miercuri și joi, când, mai ales în jumătatea nordică, mâine după-amiază, miercuri, după care cu extindere din nou în partea de Sud și Sud-Est a țării. Debutul lunii lui Cuptor va aduce din nou valori de temperaturi apropiate de pragul de caniculă, 34, posibil 35 de grade.

Cu siguranță vom vorbi, din nou, de disconfort termic în creștere, pentru că umezeala se va menține ridicată, umezeala aerului în atmosferă, astfel încât valori de temperaturi de 33 de grade cu siguranță vor face să resimțim peste 35-37 de grade”, a explicat Elena Mateescu într-o intervenție televizată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre