Simona Ionescu / Redactor Șef

Metode surprinzătoare pentru a scoate guma de mestecat de pe haine

Metode surprinzătoare pentru a scoate guma de mestecat de pe haine
Indiferent cât de atenți ați fi ca hainele să nu se lipească cu gumă de mestecat, uneori se mai întâmplă. Ce e de făcut atunci?

Dacă faceți parte din categoria celor care iubesc să mestece gumă, sigur a existat și un moment în care aceasta s-a lipit de haine.

Metode surprinzătoare pentru a scoate guma de mestecat de pe haine

Nu trebuie să faceți o dramă atunci când vedeți că guma de mestecat s-a lipit de un obiect de îmbrăcăminte. Pentru că există trucuri excepționale, cu care nu veți da greș niciodată. Potrivit realitatea.net, o soluție foarte bună este să introduceți hainele la congelator pentru câteva ore. Ulterior, veți lua un cuțit și veți scoate guma cu atenție.

Frecați cu spirt

Gumă de mestecat pe haine? Puneți-le imediat la fiert, și veți constata că în apă fierbinte guma se va înmuia și o veți putea curăța mult mai repede. Folosiți în acest sens un cuțit sau o periuță de dinți. O metodă extrem de folositoare pentru a scăpa de guma de mestecat lipită pe haine este să frecați bine locul cu spirt și un burete. Așteptați apoi câteva minute și luați un cuțit sau o lingură cu care să înlăturați guma. În final, puneți hainele la spălat.

Folosiți fierul de călcat

De asemenea, îndepărtați guma de mestecat de pe haine cu ajutorul fierului de călcat. Puneți pe o masă obiectul cu gumă. Deasupra, puneți o coală de hârtie. Călcați în mod normal. Guma se va lipi de coală, iar haina va rămâne curată. Ulterior, ar fi bine ca haina să fie pusă la spălat.

Utilizați bandă adezivă

Un truc excepțional este cel cu banda adezivă. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați o bucățică mică de bandă adezivă și să o așezați peste guma de pe haine. Trageți cu putere și guma se va dezlipi. Nu în ultimul rând, veți putea scoate guma de mestecat și cu alcool izopropilic. Puneți alcoolul direct pe gumă, apoi introduceți haina la spălat.

Sursă foto: dcnews

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre