Simona Ionescu / Redactor Șef

Michael Douglas, noi dezvăluiri despre scenele fierbinți din Basic Instinct: „Este important să nu profiți de ea”

Michael Douglas, noi dezvăluiri despre scenele fierbinți din Basic Instinct: „Este important să nu profiți de ea”
Thriller-ul erotic „Basic Instinct” a făcut furori în 1992, atunci când a apărut. La 32 de ani distanță, Michael Douglas face dezvăluiri despre scenele fierbinți alături de Sharon Stone. Actorul a explicat ce le-a lipsit cu desăvârșire în timpul filmărilor respective.

Michael Douglas și Sharon Stone au făcut istorie cu scenele fierbinți din „Basic Instinct” din 1992. Filmul a avut la acea vreme încasări de peste 350 de milioane de dolari, fiind pe locul patru în topul peliculelor din acel an, ca și încasări. 

Ținând cont de acest succes, nu e de mirare pentru nimeni că, de-a lungul anilor, toată lumea a dorit să afle informații vizavi de scenele intime dintre cei doi actori. Michael Douglas însă a fost mereu un domn și s-a ferit să dezvăluie prea multe. Ba chiar a vorbit mereu la modul general pe subiect, mai ales că scenele cu Sharon Stone nu au fost singurele erotice filmate de-a lungul carierei sale. 

Michael Douglas și Sharon Stone nu au avut coordonatori de intimitate

Într-un interviu recent, Michael Douglas a dezvăluit cum gestiona scenele intime cu partenerele sale din film, Sharon Stone fiind una dintre ele. Actorul a explicat că, la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, actorii erau cei care se ocupau de cei care depășeau granițele bunului simț.

Michael Douglas și Sharon Stone nu au avut coordonatori de intimitate pe platou

Mai exact, la acea vreme nu existau măsuri de siguranță pe platourile de filmare și nici coordonatori de intimitate pentru scenele de sex. Actorii erau cei care aveau grijă să fie totul în regulă. 

Cine întrecea limita se alegea cu o reputație proastă 

Actorul în vârstă de 79 de ani a explicat că cei care depășeau limita în cadrul scenelor erau imediat marcați ca și abuzatori și se alegeau cu o reputație proastă în industrie: „Sunt sigur că au fost oameni care au depășit limitele, dar înainte părea că ne ocupăm noi și de asta. Acea persoană ar fi căpătat clar o reputație proastă”, a declarat Douglas. 

Acesta a stat chiar de vorbă cu actrițele cu care a avut astfel de scene, printre care Sharon Stone, dar și Glenn Close, alături de care a filmat în „Atracție fatală”: „Dar am vorbit cu doamnele, pentru că am făcut câteva astfel de filme cu scene de sex, și acum glumim despre asta, cum ar fi fost să avem un coordonator de intimitate care să lucreze cu noi…”, a completat actorul. 

Secretul unei scene intime reușite este „repetiția”

Vizavi de măiestria cu care actorul filma scenele intime, acesta declara anul trecut că se consideră un adevărat expert, iar cheia succesului este „repetiția”: „Secretul, cred că – de când am devenit expert în scene de sex din filme – este repetiția,” a spus Douglas.

Actorul e de părere că secretul unei scene reușite de sex este repetiția

El a comparat aceste momente cu repetarea sau coordonarea unei scene de luptă. „Facem o scenă de luptă, trebuie să lucrăm la coregrafie,” a spus el. „Când faci asta, spui, ‘Bine, dau un pumn, boom, tu te retragi și revii, tu dai, boom.’ Începi foarte încet și apoi lucrezi în ritmuri mai rapide.”

„Este foarte bine coregrafiat”

„Ei bine, la fel și în special dacă faci o scenă de dragoste, este important pentru doamna respectivă să nu profiți de ea,” a explicat Douglas. „Le spui înainte când începi: ‘Bine, o să-mi pun mâna aici. 

E în regulă? Ok, tu îți pui mâna aici și apoi o să ne sărutăm, sărut, și apoi o să coborâm’. Este foarte bine coregrafiat”, a încheiat Michael Douglas. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre