Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai bună veste! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu voucherele de vacanță

Cea mai bună veste! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu voucherele de vacanță
Veste bună de la ministrul Finanțelor. Marcel Boloș a vorbit despre majorarea voucherelor de vacanță.

Potrivit declarațiilor ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, voucherele de vacanță urmează să fie majorate la 1600 de lei.

Conform declarațiilor ministrului Finanțelor, voucherele de vacanță vor fi majorate, pentru că vor fi incluse în baza de impozitare a CASS. „Pentru ca să menţinem valoarea, fiindcă ele vor fi incluse în baza de impozitare a CASS-ului.

„Există şi pragul de venit de 8.000 de lei net pentru a proteja pe cei care sunt cu venituri mici”

Deci se va plăti contribuţia la asigurările sociale de sănătate şi să avem aceiaşi bani pentru cei care urmează să primească, să nu fie afectaţi, pe de o parte, pe altă parte există şi pragul de venit de 8.000 de lei net pentru a proteja pe cei care sunt cu venituri mici şi a avea o anumită chibzuinţă în folosirea banilor pentru voucherele de vacanţă”, a mărturisit ministrul Finanţelor.

Când vor fi eliminate facilitățile fiscale

Pe de altă parte, Marcel Boloș a specifiat că termenul de la care vor fi eliminate facilitățile fiscale depinde de felul în care evoluează deficitul bugetar.

Se majorează voucherele de vacanță

“Este un termen care se va stabili în coaliţia de guvernare şi va depinde mult de felul în care evoluează deficitul bugetar pentru că trei luni, prin măsurile pe care le-am luat am reuşit să îl menţinem stabil şi să avem o anumită politică prudentă de deficit bugetar în această perioadă de timp.

„Cât de curând posibil coaliţia de guvernare va anunţa data la care se va asuma răspunderea guvernului pe pachetul de măsuri”

Pentru ca să fie asumată răspunderea pe pachetul de măsuri fiscal-bugetar, aşa cum a anunţat domnul prim-ministru, luna septembrie este luna de referinţă şi cât de curând posibil coaliţia de guvernare va anunţa data la care se va asuma răspunderea guvernului pe pachetul de măsuri”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Actul normativ va fi pus în transparență

În plus, Marcel Ciolacu le-a dat asigurări românilor că după ce va fi gata, pachetul fiscal bugetar va fi pus în transparență. „Continuăm să scriem actul normativ, pe urmă va fi pus în transparenţă, cum este normal. Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament. Să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanţe de completare.

„Unii care au totuşi salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar nu pot să beneficieze şi de vouchere de vacanţă”

Am aşteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile şi nu e nicio austeritate. Cu adevărat, unii care au totuşi salarii foarte mari.

Din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar nu pot să beneficieze şi de vouchere de vacanţă, la fel ca şi cei aproape un milion şase sute de mii de români care au salariul minim pe economie. Dar nu am văzut nimic de austeritate. Cum am aşteptat şi am suportat această austeritate două luni, Mai putem sta două trei zile….”, a afirmat Ciolacu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre