Simona Ionescu / Redactor Șef

Ministrul Nelu Tătaru ne spune starea medicului-erou, deși soția acestuia i-a interzis comunicarea

Ministrul Nelu Tătaru ne spune starea medicului-erou, deși soția acestuia i-a interzis comunicarea
După tragedia de la Spitalul Județean Neamț, toată țara se roagă pentru cei care au fost implicați. Oamenii așteaptă cu sufletul la gură vești despre starea de sănătate a celor spitalizați, în special despre medicul erou, care s-a aruncat în flăcări pentru pacienți.

Noi informații despre starea actuală a medicului erou de la Spitalul Județean Neamț, au fost anunțate de către ministrul Sănătății. Medicul de gardă care a intervenit pentru a-i salva pe pacienți a suferit arsuri grave, motiv pentru care a fost transferat în Belgia pentru tratament. Fără intervenția lui Cătălin Denciu, alți 8 pacienți internați la ATI, într-o cameră vecină cu cea în care a izbucnit incendiul, ar fi murit. Din păcate, alți patru pacienți dintre cei scoși din incendiu au decedat în ultimele zile.

Care este starea actuală a medicului-erou, Cătălin Denciu?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că medicul despre care vorbește o țară întreagă este momentan stabil. Conform declarației, Cătălin Denciu este internat de opt zile la Bruxelles și ar putea fi detubat săptămâna viitoare, atunci când se va „interveni și chirurgical”.

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare. Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a spus ministrul Nelu Tătaru, duminică.

Cătălin Denciu va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț

La spitalul Floreasca din București i-a fost făcut și un test COVID care a ieșit pozitiv, însă acest test a fost repetat în Belgia, iar rezultatul a fost infirmat, testul având rezultat negativ. Medicul rănit a fost infectat cu noul coronavirus la începutul pandemiei.

Cătălin Denciu, în vârstă de 48 de ani, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. Are arsuri pe 75% din corp, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate. El va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț, pentru că a sărit în foc să-şi salveze bolnavii de pe secţia ATI.

Cătălin Cazacu, o nouă dragoste la orizont? Cu cine a plecat acesta în vacanță  

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre