Simona Ionescu / Redactor Șef

Minune în Turcia. Un câine a fost găsit în viață după ce a stat trei săptămâni sub dărâmături

Minune în Turcia. Un câine a fost găsit în viață după ce a stat trei săptămâni sub dărâmături
Îi strălucesc ochii de bucurie, iar când și-a revăzut stăpânul, după ce a stat mai mult de trei săptămâni sub dărâmături, nu mai  contenea să se bucure.

Aleks, un metis drăguț a fost norocos și, după 23 de zile cât a stat sub zidurile căzute în urma cutremurului din Turcia, a fost salvat.

Potrivit informațiilor oferită de presa locală, micuțul patruped a fost scos de ruinele orașului Antakya după 23 de zile. Blănosul a fusese prins sub dalele de beton în timpul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade care a avut loc pe 6 februarie. Cel care a auzit plânsetul câinelui a fost chiar proprietarul acestuia, Murat Arici, care imediat a chemat echipa de salvare.

Înainte de a fi dat înapoi stăpânului care-l aștepta cu brațele deschise, micuțul patruped a ajuns la organizația pentru protecția animalelor, Haytap, pentru a fi examinat. Salvatorii au făcut eforturi supraomenești și au salvat de sub dărămâturi și sute de pisici, câini, păsări sau și iepuri, oi sau vaci care au fost la un pas să-și piardă viața sub clădirile din sudul Turciei.

Un cal a fost scos de sub dărâmături după 21 de zile

Un alt animal cu zile de la Dumnezeu a fost un cal, care a fost prins sub dărâmături 21 de zile, în orașul Adiyaman din Turcia. Căluțul a fost găsit sub o grindă care a fost îngropată în moloz și a fost descoperit după zgomotele pe care animalul le-a făcut ca să fie auzit.

El a fost scos de sub dărâmături folosindu-se un excavator, apoi dus la un veterinar, pentru că avea nevoie să i se facă un control. Spre norocul lui, acesta avea doar răni minore și după ce a fost tratat, a fost înapoi la proprietarul care l-a primit cu lacrimi în ochi. Imaginile cu operațiunea de salvarea au fost publicate pe Twitter de Ministerul Agriculturii din Turcia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre