Simona Ionescu / Redactor Șef

Mircea Badea, explicații pentru fata primăriței Elena Lasconi. „Am văzut că era sub imperiul unei emoții foarte puternice”

Mircea Badea, explicații pentru fata primăriței Elena Lasconi. „Am văzut că era sub imperiul unei emoții foarte puternice”
După ce Elena Lasconi a votat „Da” la referendumul pentru familie, primărița a avut parte de o reacție neașteptată din partea propriei fiice, Oana. Prezentatorul Mircea Badea a luat atitudine.

Mircea Badea nu stă nepăsător când e vorba să se facă dreptate. Prezentatorul i-a transmis fiicei Elenei Lasconi un mesaj cu totul neașteptat, după reacția dură a acesteia.

Mircea Badea a pus piciorul în prag și a comentat reacția pe care fiica Elenei Lasconi a avut-o, după ce mama sa a votat „Da” la referendumul pentru familie. Membru al comunității LGBT, Oana a declarat într-un video că mama sa ”discriminează” într-un mod ”jegos” și a anunțat că nu o va mai sprijini în cariera politică.

După ce a văzut cum s-a comportat tânăra și cât pare de afectată de decizia mamei, realizatorul TV a vrut să-i explice lucruri importante. Mircea Badea i-a spus că a cunoscut mai multe persoane din comunitatea LGBT și consideră că familia este „o construcție instituțională”, care ”nu are nici o legătură cu iubirea”.

”Nu înseamnă că mami este homofobă doar pentru că ea crede că familia trebuie să fie compusă din bărbat și femeie”

“Eu aș vrea să o liniștesc pe doamna Oana Lasconi. Dragă doamnă Oana Lasconi, asta nu înseamnă că mami este homofobă doar pentru că ea crede că familia trebuie să fie compusă din bărbat și femeie. Și dați-mi voie să îi explic lucruri pe care le-am mai vorbit și nu m-am sucit niciodată. (…)

Elena Lasconi și fiica sa, Oana. Tânăra i-a transmis mamei un mesaj dureros…

„Familia este o construcție instituțională. Iubirea e un sentiment”

Eu m-am dus și am votat la referendumul respectiv. Știu că vine ca un șoc mental pentru mulți că dacă ai votat pentru familia tradițională ești homofob. Nu știu dacă ajunge mesajul meu la doamna Oana Lasconi, dar am văzut că era sub imperiul unei emoții foarte puternice. Deci familia nu are nici o legătură cu iubirea, știu că sună ciudat și prost. Familia este o construcție instituțională. Iubirea e un sentiment”, a subliniat Mircea Badea, la emisiunea “În Gura Presei” de la Antena 3.

„Familia este o formalitate, din punctul de vedere al statului”

Pe de altă parte, Mircea Badea susține că trebuie ținut și rolul de primar pe care Elena Lasconi îl are, atunci când are loc o cerere în căsătorie. ”La primărie te întreabă doar dacă ești de acord să o iei în căsătorie. Acolo este vorba doar despre un acord. Familia este o formalitate, din punctul de vedere al statului. Aici nu este vorba despre iubire, că nu se votează iubirea, se votează un concept strict instituțional, la nivel de stat. Nimic altceva,” a mai adăugat Mircea Badea.

Mama Lasconi se bate pentru președinție și familia normală, fiica ei pentru partenerii LGBTQ, susținuți de USR

Jurnalista Simona Ionescu, redactor șef, a scris un editorial în Evenimentul zilei despre acest scandal, izbucnit dintr-odată în USR. Ea consideră că asităm la o făcătură electorală, menită să pună pe agenda media partidul condus de Cătălin Drulă și să o facă tot mai cunoscută pe Elena Lasconi, fostă jurnalistă la Pro TV, actual primar la Câmpulung. Iată editorialul publicat azi pe evz.ro!

„Am trăit s-o vedem și p-asta! Elena Lasconi, membru USR și anunțată până acum ca viitor candidat la europarlamentare, să fie linșată mediatic de fiica sa, Oana Lasconi, membră a comunității LGBTQ și care trăiește la Paris! O scenetă menită să aducă voturi în viitoarea campanie electorală, unde un candidat pentru Cotroceni nu poate fi o persoană care nu militează pentru familie și mai are și o fată de 30 de ani cu altă orientare sexuală.

Dacă punem cap la cap reacțiile și intervențiile de după sceneta cu fiica influensăriță și actriță plângând și acuzându-și mama că e homofobă, vedem că totul a fost gândit ca Elena Lasconi, acum primar la Câmpulung, să fie propulsată spre eșalonul de sus al politicii, USR fiind într-o criză acută de personalități.

Președintele USR, Cătălin Drulă a anunțat că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de pe listele de la europarlamentare, iar ea s-a executat. Știre puțin interesantă pentru cei 14%, însă care a atras atenția unui procent mai mare de alegători creștini ortodocși și membrii LGBTQ, ultimii atrași de intervenția fiicei emoționate până la lacrimi de preferința sexuală a mamei.

Au apărut în peisaj și niște membre USR care au bătut fierul cât e cald. Au condamnat-o pe Elena Lasconi pentru declarația ei din emisiunea de la Prima Tv, unde a recunoscut că a votat la referendum pentru familia tradițională. Intervenția lor este și o provocare pentru AUR și George Simion sau pentru Diana Șoșoacă, parlamentari vocali care vor reacționa la scandalul Lasconi și vor propaga numele Elenei Lasconi la nivel național. Poate chiar o vor apăra de linșajul intern și de deciziile lui Drulă.

Ea este Oana Lasconi, fiica LGBTQ a membrei USR Elena Lasconi

Legat de președintele partidului Cătălin Drulă, maestrul Ion Cristoiu crede că acest scenariu cu familia Lasconi este gândit și pentru a-l dărâma din funcție pe Drulă. Cred că are dreptate, după ce am văzut mai multe intervenții ale unor membrii USR la posturile B1 și Digi 24, mai ales a activistei Oana Țoiu. Schimbarea lui Cătălin Drulă vine și din interiorul partidului pe care-l conduce, pentru că sunt mulți membrii nemulțumiți de (in)activitatea politică pe care ar trebui să o aibă o formațiune politică din opoziție. De altfel, cu puțin timp în urmă, de la Bruxelles, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe i-a cerut lui Cătălin Drulă să demisioneze de la șefia partidului.

Ideologia promovată de Drulă și apropiații lui aproape că este insesizabilă, în schimbă „marile scandaluri” din USR au fost mereu mediatizate, enervând mai mult simpatizanții chiar decât în vremurile când președinte era Dan Barna, iar Cosette Chichirău se lua la harță prin Parlament cu cine nimerea.

Balamucul din USR va continua și în următoarea perioadă, pentru că o făcătură electorală, lansată în emisiunea jurnalistului Sebastian Zachmann (despre care Robert Turcescu a descoperit că era un simpatizant activ al USR pe o platformă online), nu poate să se oprească la un episod sau două. Vrând-nevrând, presa a primit o provocare și va întoarce pe toate părțile scandalul Lasconi, care conține elemente de telenovelă, mult plăcute de public”.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre