Simona Ionescu / Redactor Șef

Mircea Lucescu, operat la Kiev

Mircea Lucescu, operat la Kiev
În plin război, antrenorul Mircea Lucescu se află acum într-un spital din capitala Ucrainei, unde urmează să fie operat. Nu mai exita amânare la 77 de ani.

Celebrul „Il Luce” va fi operat în Ucraina pentru a fi mult mai aproape de fotbaliștii săi, în timp ce antrenorul secund se va ocupa în continuare de echipă. El declara în urmă cu câteva zile că ia în considerație o operație pentru a-și rezolva această problemă.

Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a dezvăluit pe pagina oficială a clubului că se va opera la piciorul stâng, pentru a scăpa de o coxartroză care îl chinuie de mai mult timp.

„De acum înainte merg la spital, după cum ştiţi am nevoie de operaţie la picior pentru coxartroză. Am încredere în doctorul meu, aşa că o voi face la Kiev. Aş putea părăsi Ucraina şi să fac operaţia asta în altă ţară, dar voi rămâne în Ucraina pentru a putea fi mai aproape de colectivul nostru. Acest lucru este important pentru echipă şi club.

Atribuţiile mele vor fi îndeplinite de Alexander Şovkovski, care va pregăti echipa pentru următoarele meciuri, iar eu îl voi ajuta cât pot de mult. Sper ca echipa să joace bine şi să aibă rezultate bune”, a declarat Mircea Lucescu, conform paginii de Facebook a clubului Dinamo Kiev.

Înainte de Paște, el a povestit cum i-a apărut boala și cum l-a afectat. Mircea Lucescu a precizat că intervenția chirurgicală a fost soluția pe care i-au oferit-o medicii.

„În perioada în care am jucat în cupele europene, am călătorit constant cu autocarul, chiar și câte zece ore pe zi. În același timp, lucram câte 7-8 ore pe zi. Așa a apărut coxartroza. Atât timp cât voi putea, voi continua să lucrez. S-ar putea să fie necesară operația. Ar fi foarte bine dacă aș putea să mă operez și să continui să fiu alături de echipă. În orice caz, nu mă gândesc să părăsesc fotbalul deocamdată”, a spus Mircea Lucescu într-o emisiune tv.

S-a întors și în timp, arătând că problemele din tinerețe le-au creat pe cele de acum.

„Noi am jucat pe terenuri foarte dure, tari, înghețate! Aveam și crampoanele făcute de noi, cu ținte. Când terminam meciurile, eram plin de sânge! Când am ajuns la Dinamo, am avut primul cizmar special. Aveam 18 ani și atunci îi dădeam magazinerului ceva bănuți și el îmi dădea ghetele lui Pârcălab”, a povestit Mircea Lucescu în emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre