Ultima oră. Poliția a confirmat că trupul scos din râu aseară este al Nicolei Bulley, femeia dispărută și căutată din 27 ianuarie.
Ei bine, misterul care a ținut Anglia în suspans peste trei săptămâni pare a fi dezlegat. Duminică după-amiaza, polițiștii și scafandri din Lancashire au scos din apa râului, intens controlat, inclusiv cu un sonar de înaltă precizie, cadavrul unei femei. Trupul a fost găsit la aproximativ un kilometru de locul în care Nicola Bulley a dispărut în timpul unei plimbări de-a lungul râului, împreună cu câinele ei.
Un purtător de cuvânt al Poliției a declarat presei:
„Nu s-a efectuat încă nicio identificare oficială, așa că nu putem spune dacă acesta este Nicola Bulley în acest moment. Procedurile de identificare a organismului sunt în curs de desfășurare. În prezent, tratăm moartea femeii ca fiind inexplicabilă”.
De asemenea, același polițist a afirmat că familia Nicolei a fost informată despre evoluțiile anchetei și despre descoperirea cadavrului, dar și că anchetatorii și-au exprimat gândurile de compasiune în aceste momente dificile.
Ministrul de interne Suella Braverman a avut o intervenție publică, descriind evoluțiile în cazul lui Nicola Bulley ca fiind „sfâșietoare și dureroase” după ce cadavrul a fost găsit în râul Wyre. Ea a scris pe Twitter: „Acestea sunt evoluții sfâșietoare și dureroase. Gândurile mele rămân alături de familia lui Nicola în această perioadă extrem de dificilă”.
„Rămânem fără cuvinte, trebuie să fim puternici”, a declarat partenerul Nicolei, în așteptarea identificării oficiale.
Toată lumea așteaptă verdictul medicilor legiști, care în afară de identificarea cadavrului femeii găsite ieri în râu vor spune și dacă ea a murit înecată sau din alte cauze.
Cum a început cazul care a bulversat Anglia
Faptele datează din dimineața zilei de 27 ianuarie, când Nicola a dispărut în neant în timpul unei plimbări cu câinele ei de-a lungul râului Wyre, în Lancashire. Pe o bancă din apropierea apei a fost găsit telefonul ei, iar în iarbă hamul câinelui. Acesta se învârtea și el prin preajma băncii. Poliția a fost convinsă de la început că femeia a căzut în apă și s-a înecat, dar nimeni nu părea convins de această explicație. Oamenii din localitate au început să o caute și ei. Iar pe internet, cazul dispariției Nicolei a explodat în toată Anglia fiind preluat și de presa internațională.
Căutările pompierilor în râul cu apă mică, desfășurate pe mai multe zile, nu au dat niciun rezultat. Familia a apelat atunci la detectivi și experți privați, care au adus aparatură specială de căutare în apă. Nu au găsit nici ei nimic și au concluzionat că sigur femeia nu a căzut în râu. Ba au adus și critici Poliției din Lancashire, reproșând că încă din prima zi au mers doar pe ipoteza înecului și nu au făcut cercetare criminalistică temeinică.
Din cauza acestor divergențe, miercurea trecută, Poliția din Lancashire a convocat o conferință de presă în care, spre uimirea generală, a dezvăluit că Nicola avea „probleme semnificative cu alcoolul” din cauza dificultăților sale de a face față menopauzei, care la ea se instalase la o vârstă încă tânără. Ieșirea abruptă a poliției a provocat un scandal politic, ziarele consemnând tot felul de declarații.
Cum s-a produs descoperirea cadavrului
Ieri, duminică, în jurul orei 11.00, Poliția a primit un telefon de la o pereche de tineri care se afla pe marginea râului și semnala că în apă s-ar părea că se află un trup de om. „Există cu siguranță un corp acolo”, a spus bărbatul care a sunat.
O operațiune uriașă de căutare a fost lansată într-un loc la mai puțin de o milă de locul în care Nicola dispăruse.
Până la ora 13.00, dronele poliției și un elicopter au zburat deasupra copacilor și arbuștilor, în timp ce scafandrii poliției s-au dus pe malurile râului Wyre.
La scurt timp după aceea, Poliția din Lancashire a confirmat că un cadavru a fost localizat în râu. După ce scafandrii l-au scos la mal, s-a anunțat că e vorba de o femeie, dar nimic mai mult. Dacă e Nicola, poate că în buzunarul hainei sale se vor găsi și cheile de la mașina ei, un amănunt din anchetă care pe unii i-au condus la ipoteza că ar fi fost răpită sau ucisă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook