Simona Ionescu / Redactor Șef

Momente cumplite pentru Dănuț Lupu în închisoare. Soția a luat o decizie, el e neputincios

Momente cumplite pentru Dănuț Lupu în închisoare. Soția a luat o decizie, el e neputincios
Toți cei care au ajuns după gratii ajung să se confrunte cu un set anume de situații. Mulți din anturaj îi reneagă, deseori chiar din rândul familiei.

Fostul fotbalist Dănuț Lupu nu face excepție. El trece prin momente cumplite la închisoare, mai ales că soția sa a luat o decizie radicală, el fiind neputincios în fața ei. Dănuț Lupu a ajuns să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova după ce, în mod repetat, s-a urcat la volan deși avea permisul anulat încă din anul 2001. În vârstă de 56 de ani, el a fost condamnat definitiv, în 2 octombrie, la 7 luni și 10 zile de închisoare pentru conducere fără permis.

Dănuț Lupu a fost reținut pe aeroport, la întoarcerea în țară, el fiind dat în urmărire generală în urma condamnării pentru conducere fără permis (Sursa foto: captură video)

La momentul respectiv, fostul fotbalist era în străinătate. S-a predat la întoarcere, șase zile mai târziu, pe Aeroportul Henri Coandă, asta după ce autoritățile din România îl dăduseră deja în urmărire internațională, cu fotografia publicată pe site-ul Poliției Române. La coborârea din avion, Dănuț Lupu a fost încătușat. El a fost transportat direct la Penitenciarul Rahova, unde, conform procedurii, stă 21 de zile în carantină. Urmează ca, la finalul perioadei, o comisie să stabilească regimul de executare a pedepsei și dreptul la muncă.

Momente cumplite pentru fostul internațional Dănuț Lupu

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru Gândul că fostul fotbalist a căzut în depresie. E disperat pentru faptul că, de când e la închisoare, soția nu l-a vizitat niciodată. Ori de câte ori poate să sune acasă, plânge la telefon când îi aude vocea.

Doar fiul său, Răzvan, îl vizitează pe Dănuț Lupu după gratii și îi duce de mâncare. În timp ce Răzvan Lupu nu a ratat nicio zi de vizită, mama sa, soția deținutului Dănuț Lupu, nu s-a dus niciodată să îl vadă pe acesta de când este încarcerat. Sursele au mai relatat că deținutul nu face mofturi la mâncarea preparată la bucătăria penitenciarului. Însă colegii de detenție au remarcat că fostul sportiv este zgârcit și nu împarte cu nimeni.

În tinerețe, Dănuț Lupu a fost unul dintre marii fotbaliști internaționali ai României

Fostul mare fotbalist a fost cazat pe Secția II de la Rahova. Acolo sunt fostele celule ale deținuților deosebit de periculoși sau cu tendințe suicidale. Sursele citate au arătat că Dănuț Lupu a fost lăsat să doarmă în patul de jos, în condițiile în care celula în care a fost repartizat are paturile suprapuse. Colegul de celulă a renunțat la patul său în favoarea fostului sportiv, având în vedere că acesta cântărește în jur de 130 de kilograme, iar starea lui de sănătate nu este una bună, din cauza diabetului.

Gigi Becali a promis că îl scoate la muncă

Dănuț Lupu speră să primească drept de muncă și își pune toată baza în Gigi Becali care a promis că îl va aduce să lucreze, pe perioada detenției, la FCSB. Se pare că Gigi Becali a transmis deja, la Penitenciarul Jilava, unde urmează să ajungă Dănuț Lupu la finalul carantinei, o ofertă de lucru în afara închisorii, din partea FCSB.

Sursa foto: captură video Digi Sport,

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre