Simona Ionescu / Redactor Șef

Se îneca sub ochii tuturor! Momente teribile în bazinul olimpic de la Budapesta. Antrenoarea a sărit în apă, cu hainele pe ea

Se îneca sub ochii tuturor! Momente teribile în bazinul olimpic de la Budapesta. Antrenoarea a sărit în apă, cu hainele pe ea
O sportivă a fost la un pas de înec în timpul Campionatelor Mondiale de la Budapesta. Este vorba de Anita Alvarez, o americancă. Aceasta nu a mai respirat după finala de înot artistic solo şi a căzut la fundul bazinului.

„Ne-a fost foarte frică. A trebuit să sărim pentru că salvatorii nu făceau nimic”, a explicat Andrea Fuentes pentru jurnalul spaniol Marca. Antrenoarea echipei americane de înot artistic şi sincron, Andrea Fuentes, a plonjat în bazin cu hainele pe ea, pentru a-şi salva eleva care leșinase în apă.

Îmbrăcată într-un şort şi tricou, antrenoarea a înotat până la fundul bazinului şi a readus-o la suprafaţă pe Alvarez, ducând-o la marginea bazinului pentru a primi îngrijiri medicale. „Mi-a fost teamă pentru că am văzut că nu mai respiră, dar acum este bine”, a mai spus Fuentes. În fața spectatorilor șocați și a coechipierelor îngrijorate, sportiva a fost transportată pe targă la centrul medical al bazinului.

Sportiva şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe, anul trecut

Ulterior incidentului, echipa americană a transmis un comunicat de presă în care a precizat că Alvarez este în afara pericolului. Antrenoarea tinerei, care este cvadruplă medaliată olimpic, a explicat la un post de radio că sportivei i s-a făcut rău din cauza efortului depus în timpul finalei.

„Are apă în plămâni, dar odată ce a început să respire, totul a fost bine. Am avut impresia că a durat o oră întreagă. Am ţipat la salvatori să sară în apă, dar n-au înţeles ce am vrut să spun”, a precizat Fuentes.

Conform antrenoarei sale, Alvarez, 25 ani, şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru JO de la Tokyo, menționează Eurosport.ro.

Sursa foto: Facebook / Eurosport.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre