Simona Ionescu / Redactor Șef

Monstrul din Vaslui. După ce a torturat-o, a udat bătrâna cu apă și a lăsat-o să moară înghețată de frig. După 3 zile e încă liber

Monstrul din Vaslui. După ce a torturat-o, a udat bătrâna cu apă și a lăsat-o să moară înghețată de frig. După 3 zile e încă liber
Trăim vremuri de groază în adevăratul sens al cuvântului. Pentru o simplă bucată de pământ un vasluian de 65 de ani s-a gândit să ucidă. Dar nu oricum, ci printr-o acțiune malefică să o elimine pe bătrâna proprietară a unui teren.

Iarnă, zăpadă, frig și chiar ger, în unele localități din România, Vaslui fiind printre acestea. Și exact într-un dintre aceste nopți geroase, un bărbat, care a pus ochii pe pământul unei bătrâne femei de peste 75 de ani, a decis să devină proprietar în fel lui. Tactica aleasă s-a dovedit a fi una inumană.

Bătrâna dintr-un sat din comuna Tătărăni a trecut, în urmă cu două nopți, prin chinuri greu de imaginat, iar acum, desi agresorul este cunoscut inclusiv de Politie, e liber si se plimbă prin sat nestingherit.

Un monstru în chip de om

Femeia care a scăpat cu viață ca printr-o minune a povestit inclusiv reporterilor de la presa locală că individul are 65 de ani si a pătruns în casa ei, spunându-i că vrea să o omoare.

Ce a făcut monstrul este terifiant, din relatările femeii. A luat-o pur și simplu de gât, a târât-o, a lovit-o fără pic de milă, iar apoi a aruncat peste ea apa din două găleți, udând-o leoarcă. În demersul lui malefic, i-a udat inclusiv patul și plapuma. Mai mult decât atât, la plecare, el a lăsat în mod intenționat și ușa deschisă, pentru ca frigul care pătrundea de afarã să o facă sloi de gheață, până în zorii zilei, dimineața.

Incredibil că a supravietuit spun și oamenii care au găsit-o, aceștia fiind și cei care o ajută cu lemne si mâncare. Ei au sunat imediat la 112, iar la fața locului a ajuns astfel o ambulanță, precum si două echipaje de Poliție.

„Ferească Dumnezeu cum am găsit-o! Udă toată, ud și patul și plapuma, ea era aici, iar ușa larg deschisă. Era un frig de nu puteai sta. Făcuse pe ea de frică, atunci când individul o strângea de gât și îi spunea că o omoară.

Vă dați seama cum a stat femeia asta udă leoarcă, până dimineață. Nu știu cum a trăit până dimineață. Mi-a spus că a mai bătut-o, că e vorba de o bucată mică de pământ, pe care ar vrea el să i-o ia. Și de asta i-a promis moartea”, a spus Marin Lila, care o are în grijă, citată de media.

În timp ce polițiștii se învârt în cerc, făptașul umblă liber și relaxat

Polițiștii locului s-au apucat de cercetări și investrigații pe cazul dat, dar mare lucru nu s-a întâmplat până acum, pentru că oamenii din sat povestesc îngroziți că monstrul agresor se plimbă liniștit prin localitate. Nu se vede că bărbatul ar avea vreun regret cât de mic sau teamă ca urmare a faptelor inumane, care din punct de vedere legal nu reprezintă altceva decât o tentativã de omor.

La polul opus, poliția a emis propriul comunicat pe cazul dat. Oameni legii au spus că a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunilor de lovire sau alte violente si violare de domiciliu.

„La data de 31 ianuarie 2023, ora 08.45, Politia municipiului Huși a fost sesizatã, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat de 52 de ani, din municipiul Huși, județul Vaslui, cu privire la faptul că, în data de 30 ianuarie 2023, o femeie, în varstă de 74 de ani, din localitatea Stroiești, comuna Tătărăni, județul Vaslui, ar fi fost agresată în locuință, fiind indicat si un prezumtiv autor, un bărbat în vârstă de 65 de ani.

Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul municipal Huși pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele sesizate și dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

Bărbatul trăiește singur, bea mai mereu, iar oamenii din întreaga comunitate povestesc că se tem de el. În timp ce poliția a deschis dosarul, omul își vede mai departe de viața lui, linștit și nestingherit de nimeni și de nimic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre