Simona Ionescu / Redactor Șef

Morgan Freeman, vizită „istorică” la mii de kilometri de Hollywood. Unde a ajuns celebrul actor pasionat de Blues

Morgan Freeman, vizită „istorică” la mii de kilometri de Hollywood. Unde a ajuns celebrul actor pasionat de Blues
Morgan Freeman e una din marile vedete de la Hollywood. Actorul de 86 de ani din Memphis, Tennessee este apreciat în toate colțurile lumii. Zilele trecute a ajuns într-o țară superbă, dar curând ajunge și în România. Nu singur, ci cu un alt star de cinema.

Zilele acestea celebrul actor a călcat pragul unui local din Irlanda. Reprezentanții pub-ului Dublin Bridge 1859 au declarat că vizita lui Morgan Freeman „a fost cu siguranță unul dintre cele mai tari lucruri care s-au întâmplat vreodată”. Morgan Freeman le-a făcut o vizită surpriză celor de la The Bridge 1859 duminică seara, când s-a aflat în oraș pentru un eveniment special din cadrul Festivalului UCD.

„M-am bucurat să-i văd pe Morgan Freeman și echipa sa trecând aseară pe la The Bridge 1859 în timp ce se bucurau de timpul petrecut în Dublin pentru Festivalul UCD” – a anunțat pub-ul irlandez într-o postare pe rețelele de socializare luni, 12 iunie. „Cu siguranță este o amintire care va fi trecută pe peretele faimei de la The Bridge!”.

Morgan Freeman i-a făcut cei mai fericiți pe irlandezi, vizitându-le un pub vechi de aproape 200 de ani

Noel Anderson, directorul general al The Bridge 1859, a declarat separat: „Am fost un fan masiv al acestui om de-a lungul anilor, ador filmele sale. Faptul că Morgan Freeman a vizitat astăzi The Bridge 1859 a fost cu siguranță unul dintre cele mai tari lucruri care s-au întâmplat vreodată acolo”.

Vedeta de la Hollywood s-a aflat în Irlanda pentru a servi ca maestru de ceremonii onorific al The Delta Blues Project, o colaborare între Orchestra de concerte RTÉ și impresarul irlandez de jazz stabilit în SUA, David O’Rourke, care a fost găzduită în cadrul Festivalului UCD, duminică seara.

Morgan Freeman, pasionat de blues

Freeman, împreună cu Eric Meier, este coproprietarul clubului Ground Zero Blues Club din Mississippi, despre care Festivalul UCD a spus că a fost „esențial” în realizarea acestei colaborări, scrie Irish Central.

„Blues-ul este doar o lamentație, a declarat Freeman pentru RTÉ News înainte de evenimentul special de duminică seara. Blues-ul este cântat de oameni care au o problemă serioasă în viață – femeia mea m-a părăsit, tatăl meu a murit, mi-am pierdut locul de muncă – orice ar fi, acesta este blues-ul”. Actorul a mai avut un mesaj pentru publicul său, duminică seara: „Bucurați-vă de noapte, voi fi aici cu voi”.

În anul 1995, actorul Morgan Freeman a obținut cea de-a treia nominalizare la Oscar pentru rolul lui Ellis Boyd „Red” Redding din The Shawshank Redemption. În filmul aclamat de critici, personajul lui Freeman este întrebat de ce i se spune „Red”, la care acesta răspunde: „Poate pentru că sunt irlandez”.

Morgan Freeman și Kevin Costner vin în România pentru un film cu spioni

Nu e nicio glumă, cei doi mari actori vor filma în România. Cea mai nouă peliculă turnată la noi se numeşte „The Gray House“, are şase episoade şi spune povestea unor femei care au fondat prima reţea de spionaj americană. Realizată de Territory Pictures (casa condusă de Kevin Costner), Revelations Entertainment (casa condusă de Morgan Freeman) şi Big Dreams Entertainment, miniseria ar putea fi lansată anul viitor. O parte din filmări au fost deja făcute, dar filmul nu e gata.

Filmarile au avut și au loc integral în Romania, la Castel Film.

Vestea colaborării dintre Freeman şi Costner a fost anunţată de astă toamnă, de publicaţia Deadline, dar informaţii despre filmările din România, care au început în primăvară şi se vor finaliza în luna august, au fost oferite în exclusivitate de Urban.ro.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre