Simona Ionescu / Redactor Șef

Mori de râs! Decizie radicală împotriva unor papagalii care au învățat să se înjure

Mori de râs! Decizie radicală împotriva unor papagalii care au învățat să se înjure
Papagalilor le place colectivitatea și se distrează bine împreună. Unii dintr-un parc din Anglia se distrau așa de bine că a fost nevoie de intervenția autoritățile. Acestea au avut de-a face cu papagali  bădărani.

Un grup de papagali care au trăit în carantină împreună într-un parc zoologic din Lincolnshire, Anglia, s-au învățat reciproc cum să înjure. Imediat ce unul scotea pe cioc o înjurătură, ceilalți râdeau de cuvintele obscene. Nu se știe cine pe cine a învățat primul înjurăturile, cert este că îngrijitorii parcului s-au trezit cu cinci papagali bădărani 100% care nu conteneau să se înjure. Mai mult, păsările păreau motivate și de faptul că oamenii se amuzau de „vorbele” lor.

Steve Nichols, directorul parcului pentru animale sălbatice din Lincolnshire a povestit că păsările au fost aduse în luna august și au împărțit o cameră. Apoi s-a întâmplat ceva cu adevărat bizar, care probabil va da de lucru cercetătorilor. Papagalii au observat că atunci când spuneau o înjurătură, angajații care îi îngrijeau începeau să râdă. De aici a fost numai un pas. Cei cinci papagali au început să echivaleze înjurăturile cu râsul și au început să râdă de propriile obscenități, a mai povestit directorul parcului.

Cum au învățat papagalii să înjure și să râdă de obscenitățile spuse

Nu este neobișnuit ca papagalii să învețe anumite cuvinte, există chiar și tehnici prin care păsările să fie determinate mai repede să repete cuvintele învățate, spun pasionații. Mai mult, aceste păsări sunt atente la reacțiile celor din jur și reacționează în funcție de ele. „Dar când ai patru sau cinci la un loc care au învățat să înjure, iar când unul o face și altul râde… a ajuns să fie rapid o atmosferă de bar muncitoresc în care toți înjură și râd”, a declarat Nichols pentru Lincolnshire Live.

În momentul în care parcul s-a redeschis pentru public păsările au început să înjure publicul. Și să râdă de apelativele injurioase adresate. Cum în parc vin mai ales familii cu copii în vizită, a trebuit să se ia o măsură radicală împotriva păsărilor guralive.  Conducerea parcului a decis să îi mute într-un țarc până când vocabularul lor se va îmbunătăți.

„Îi vom elibera în zone separate ca în cazul în care încep să înjure să nu fie la fel de rău ca atunci când trei sau patru din ei o fac în același timp”, a mai declarat directorul parcului, pentru aceeași sursă.

Sursa foto: Tărâmaul Animalelor

Afacerea Nunta. George Burcea povestește ce de Andreea Bălan a vrut și a doua petrecere

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre